S-a aprobat expertiza contabilă solicitată de Nicușor Constantinescu, într-un dosar de abuz în serviciu

0
426
Nicusor Constantinescu - sursa foto: DIGI 24

Noi demersuri s-au făcut, luna aceasta, într-un dosar de abuz în serviciu al fostului președinte al Consiliului Județean (CJ), Nicușor Constantinescu. Judecătorii au admis o cerere formulată de acesta, privind efectuarea unei expertize financiar-contabile, în legătură cu sumele de bani plătite de CJ către o firmă, pentru prestări servicii de informare în presă.

Vorbim despre dosarul penal în care Nicușor Constantinescu este acuzat că a prejudiciat  bugetul județului Constanța cu suma de 479.790 lei – debit principal, plus suma accesorie de 9.454 lei, prin efectuarea unor plăți nelegale, din punctul de vedere al anchetatorilor, către SC Combat Press SA, în vederea publicării unor materiale în presa scrisă.  

Așa cum am precizat, instanța a admis, recent, cererea formulat de Nicușor Constantinescu, privind efectuarea unei expertize financiar contabile, prin care să se precizeze care este contravaloarea prestațiilor achitate de CJ  către SC COMBAT PRESS, în perioada reținută prin rechizitoriu, respectiv decembrie 2009 – noiembrie 2010 și daca suma ar fi fost diferită în cazul organizării unei licitații în legătură cu serviciile imputate a fi nelegale. Un alt obiectiv al expertizei este stabilirea circuitului financiar contabil și administrativ pe care trebuia să îl urmeze operațiunile realizate pentru plata sumelor de către CJ, către aceeași firmă COMBAT PRESS, și să se precizeze, totodată, care erau persoanele responsabile cu verificarea și îndeplinirea condițiilor legale pentru efectuarea plăților către societatea prestatoare.

De asemenea, instanța a dispus, la ultimul termen, emiterea unei adrese către Consiliul Județean în care să se comunice dacă s-a adus la cunoștința președintelui CJ a unei adrese din care să reiasă că nu exista un contract încheiat în urma unei licitații cu SC COMBAT PRESS, pentru plata prestațiilor către aceasta.

Următorul termen a fost fixat pe data de 6 octombrie, iar până atunci va trebui depus la dosar raportul expertizei.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.