S-au schimbat procedurile pentru pacienții cu coronavirus din România. Retestarea nu va mai fi necesară în cazul asimptomaticilor

0
532
Probe detectare COVID-19

S-au schimbat procedurile și algoritmul parcurs de un pacient cu simptomatologie coronavirus, iar noile date au fost publicate în Monitorul Oficial în data de 9 septembrie și intră în vigoare.

Noi proceduri privind pacienții cu coronavirus au fost publicate de autorități. Algoritmul de parcurs al pacientului cu simptomatologie specifică COVID-19 a fost publicat în Monitorul Oficial. Printre cele mai importante modificări se numără faptul că retestarea după 14 zile nu mai este necesară, există precizări importante în privința felului în care sunt preluați pacienții asimptomatici, iar vindecarea celor asimptomatici care stau acasă va fi declarată de medicul de familie.

A fost publicat un nou Ordin al ministrului sănătății care se va aplica de către Direcțiile de Sănătate Publică, INSP, spitale, servicii de ambulanță dar și medici de familie. Noul Ordin prevede reguli clare prin care unitățile care nu dispun de personal medical suficient trebuie să ceară detașări.

Ordinul emis de ministru prevede faptul că pacienții asimptomatici care nu au modificări biologice pot fi izolați fie în spital sau acasă, în funcție de decizia medicului, iar vindecarea lor va fi stabilită de către medicul de familie. Dacă sunt izolați acasă, ei vor sta în izolare timp de 14 zile, timp în care medicul de familie trebuie să țină legătura telefonic, zilnic, iar daca starea de sănătate se menține fără simptome în cele 14 zile, atunci medicul de familie va face o scrisoare către DSP și pacientul va fi declarat vindecat. După cele 14 zile, în cazul asimptomaticilor, retestarea nu va mai fi necesară, potrivit realitatea.net.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.