Să închiriezi un apartament în Constanța, un LUX. Prețuri de 1.000 de euro pe lună

0
4052
Apartament de închiriat - Foto: Imobiliare.ro

În timpul stării de urgenţă au existat foarte multe opinii, unele avizate, altele nu, care spuneau că piaţa imobiliară se va prăbuşi, că preţurile la vânzare vor scădea cu până la 50%, iar că în ceea ce priveşte închirierile de locuinţe cererea va rămâne constantă, însă preţurile chiriilor vor scădea simţitor. Uite că nu a fost așa iar prețurile la apartamente au crescut, la fel ca prețurile la apartamentele ce vor să fie închiriate. La Constanța tarifele sunt din ce în ce mai mari pentru cei care vor să își închirieze o locuință.

De regulă, în timpul sezonului estival apartamentele de la malul mării se închiriează cu sute de euro pentru câteva zile, prețul fiind mai mare în funcție de zonă. Cu toate acestea sunt și constănțeni care nu doresc să își închirieze locuințele turiștilor și vor să aibă chiriași permanenți. Însă și așa, unele apartamente din Constanța se închiriează și cu 1.000 de euro pe lună.

De exemplu un apartament cu trei camere din Faleză Nord situat într-un bloc nou de 12 etaje, cu acces direct la plaja Marii Negre se închiriază cu 1.000 de euro pe lună sau se poate închiria și în sezonul estival în perioada mai-septembrie, la prețul de 10.000 euro. Apartamentul este mobilat și utilat lux și nu a mai fost închiriat până acum. La două camera prețul mai scade cu 100 de euro. În zona Capitol, un apartament cu două camere de 50 mp se închiriază cu 600 de euro, la fel ca un apartament de trei camere, de 110 mp, situat în cartierul Tomis Plus.

Mii de oameni au cumpărat apartamente în Mamaia Nord pentru a le închiria

Este cerere mare de locuinţe pe litoral, iar dezvoltatorii ridică bloc după bloc. În ultimii doi ani doar în Mamaia Nord, zona preferată a turiştilor, au fost date în folosinţă în jur de 4000 de apartamente. Se caută locuinţe pentru vacanţă, dar mulţi dintre cumpărători investesc într-o afacere tot mai profitabilă: închirierea.

Atunci când vor să cumpere pe litoral, oamenii vor să vadă, în principal, marea. De aceea sunt dispuși să plătească bani mulți pentru un apartament între Mamaia și Navodari. Spre exemplu, prețul unui metru pătrat este de 1.300 de euro, ceea ce înseamnă că un apartament poate ajunge să coste aproape 80.000 de euro.

În vârf de sezon un apartament din Mamaia Nord e închiriat cu sume cuprinse între 150 și 200 de euro, pe noapte, în timp ce o săptămână de vacanţă într-un penthouse ajunge la peste o mie de euro. Astfel, sumele nu sunt cu mult mai mici față de hoteluri, doar că, atunci când te cazezi într-un apartament ai parte de mai multă intimitate.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.