Șacalii au făcut prăpăd prin curțile oamenilor, în județul Tulcea: au omorât zeci de oi și miei

0
12243
Foto cu rol ilustrativ, sursa: evz.ro

Șacalii au făcut, din nou, prăpăd într-o localitate din județul Tulcea. Un localnic a anunțat autoritățile că i-au fost omorâte 20 de oi și 9 miei, iar acest caz nu este unul singular. Mai mulți crescători de animale din zona respectivă au anunțat că animalele sălbatice au dat iama în gospodării, omorând tot ce le iese în cale.

În localitatea Mila 23, oamenii nu mai pot sta liniștiți noapotea, din cauza sălbăticiunilor care le intră în curți. Problema persistă de câțiva ani, doar că în ultimele zile, tot mai multe animale sălbatice au început să vină în sat. Reprezentanții Biosferei Delta Dunării spun că deja au depus acte prin care să poată obține avizul ca aceste animale sălbatice să poată fi vânate.

Vânătoarea este strict interzisă, totuși există un articol care permite derogarea de la lege pentru situații de acest gen, în care unele specii înmulțite necontrolat pot produce pagube. Avem filme și noi, poze făcute de oamenii din comunități. Se recomandă tranchilizare și abia apoi să se stabilească dacă vor fi eutanasiate sau relocate sau, eventual, donate unor grădini zoologice”, a afirmat Viorica Băscă, director Rezervația Biosferei Delta Dunării, citat de realitatea.net.

Daniel ALBU

Citeşte şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.