Salina „Hora” îşi deschide vineri, 23 aprilie a.c., porţile pentru doritori. La Salina din Eforie Sud ai parte de terapie combinată: Haloterapie, Cromoterapie și Meloterapie.
Haloterapia este 100% naturală, sigură şi oferă efecte pe termen lung, putând fi utilizată ca tratament complementar la cel alopat.
Terapia cu sare este complet lipsită de substanțe chimice. Acum, cei cu probleme respiratorii se pot trata la doi paşi de casă. O şedinţa durează 45 de minute şi tarifele sunt accesibile pentru toate buzunarele.
Salina va funcţiona după următorul program: Marţi-Duminică, de la ora 10.00 la ora 18.00. Durata unei ședințe este de 45 minute. Accesul pentru copii va fi permis între orele 12.00 – 15.00. Prețul promoțional pentru o şedință dedicată unui 𝐜𝐨𝐩𝐢𝐥 cu vârsta până în 14 ani este 10 lei. Un adult va plăti 15 lei, iar pensionarii 12 lei. „Copiii au un loc special amenajat unde se pot juca şi colora, însă aceștia pot intra numai însoțiți de către aparţinători. Programările se pot efectua pe pagina noastră de Facebook sau la nr. 0747. 338. 858″, susţine Nicoleta Griguță, inginer de profesie, care și-a luat inima în dinți și a decis să investească de la zero într-o salină. A avut o sclipire de moment și a trecut la treabă în plină pandemie.
Amenajarea salinei a fost finanțată din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020, Axa Prioritara Incluziune Sociala și Combaterea Sărăciei, Schema de Ajutor de Minimis „Sprijin pentru Înființarea de Intreprinderi sociale”.
La Salina „Hora” pot veni atât persoanele sănătoase care vor să prevină diverse afecțiuni, cât și cele care au probleme ale sistemului respirator, terapia cu sare fiind recomandată pentru:
✔În astm;
✔Persoanelor sau copiilor care răcesc frecvent;
✔În cazul rinitelor cronice neinfectioase;
✔În creșterea imunității sistemului respirator;
✔În ameliorarea simptomelor din bolile reumatologice;
✔Amigdalita cronică;
✔Polipi nazali;
✔Alergii (cu precădere ale tractului respirator);
✔Pentru cei care suferă de bronșite cronice;
✔Pentru ameliorarea simptomelor din sinuzite;
✔Persoanelor cu probleme neurologice, de exemplu paralizii, distrofii musculare, sau cu contracturi musculare, că în caz de torticolis;
✔Oboseală cronică;
✔Dermatite alergice;
✔În tratamentul persoanelor care suferă de artroze, spondiloză și boli articulare cronice;
✔Persoanelor sănătoase că mijloc de prevenție.
A.V.
Citeşte şi: