Sancțiuni de aproape 200.000 de lei, într-o săptămână, pentru nerespectarea legislației privind gunoaiele

0
113

Polițiștii locali constănțeni sancționează drastic aruncarea gunoiului pe domeniul public.  

Săptămâna trecută, polițiștii locali au aplicat 172 de sancțiuni persoanelor fizice și juridice, în valoare totală de 193.700 de lei. Cele mai multe, 158, în valoare totală de 73.700 de lei, au fost aplicate conform HCL nr. 77/2021, persoanelor fizice și juridice pentru scoaterea gunoiului menajer în ziua de gunoi, dar în alte tipuri de recipienți (saci, cutii, bidoane etc.).

Alte șapte sancțiuni, în valoare de 90.000 de lei, au fost aplicate în conformitate cu prevederile OUG 195/2005, art. 96, persoanelor fizice și juridice, proprietare ale imobilelor nesalubrizate.

Tot șapte sancțiuni, în valoare totală de 30.000 de lei, au fost aplicate conform OUG nr. 92/2021, privind regimul deșeurilor.

„Pentru a nu deveni normalitate, vă rugăm să nu mai aruncați gunoiul pe stradă, să nu mai depozitați sacii menajeri cu deșeuri pe domeniul public sau la colțurile străzilor, iar constănțenii care locuiesc la case să scoată gunoiul doar în zilele de colectare stabilite cu operatorul de salubritate și în recipienți speciali! În coșulețele stradale se depun doar deșeuri de mici dimensiuni, de care doriți să vă debarasați când vă aflați pe stradă“, transmit reprezentanții Primăriei Constanța.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.