Sancțiuni de aproximativ 25.000 de lei, în doar o zi, pentru constănțenii care au parcat pe locurile pentru persoanele cu dizabilități

0
268
Parcare neregulamentară - Foto: Primăria Constanța

Polițiștii locali constănțeni derulează permanent acțiuni prin care verifică dacă proprietarii autovehiculelor care ocupau locurile de parcare destinate persoanelor cu dizabilități erau îndreptățiți să facă acest lucru.

Astfel, în doar o zi, angajații din cadrul Serviciului Rutier al Direcției Generale Poliția Locală au aplicat 27 sancțiuni contravenționale, în cuantum de 24.930 lei și au ridicat un număr de 10 autovehicule de pe locurile special amenajate, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

Conform art. 100, lit. g) din actul normativ menționat, parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoane cu handicap se sancționează cu amendă de la 2.000 lei la 10.000 lei și ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv.

Menționăm că, pentru a putea ocupa aceste locuri de parcare, beneficiarii au obligația de a afișa la loc vizibil cardul-legitimație care le dă acest drept. Documentul este eliberat în mod gratuit de Biroul Siguranța Circulației Urbane și Parcări, în baza documentelor care atestă încadrarea în gradul de handicap.

M.G.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.