SANITAS continuă protestele în toate spitalele din Constanța

0
85

Federaţia “Solidaritatea Sanitară” din România (FSSR) a organizat, marţi, acţiuni de protest în faţa sediilor Guvernului, Preşedinţiei şi Parlamentului, simultan cu manifestări de susţinere în spitalele din ţară, solicitând acordarea drepturilor legale ale angajaţilor din sănătate.

Acţiunea de protest, intitulată Mitingul naţional al lucrătorilor din sănătate, a început în Piaţa Victoriei, apoi s-a mutat la Palatul Cotroceni şi ulterior la Palatul Parlamentului. Principala nemulţumire este că personalul TESA din sănătate a fost eliminat din categoriile care vor primi majorări salariale în 2022, după ce nu a avut parte de creşteri salariale nici în 2021.

Federaţia “Solidaritatea Sanitară” din România este organizaţie sindicală reprezentativă la nivelul sectorului Sănătate, având ca membri peste 25.000 de salariaţi din acest sector.

Dezamăgirea provocată de neacordarea drepturilor salariale prevăzute de legislația în vigoare îi determină pe angajații unităților sanitare din Constanța să continue protestele.

Protestele continuă! Membrii SANITAS de la DGASPC Constanța sunt nemulțumiți de adoptare OUG nr. 130/2021. Solicităm ca majorările salariilor de bază în Legea 153/2017, să se aplice în integralitate pentru întreg personalul din sănătate și asistență socială (inclusiv pentru personalul TESA). Și membrii SANITAS de la Spitalul Clinic Căi Ferate Constanța sunt nemulțumiți de refuzul Guvernului de a respecta legea“, anunță SANITAS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.