Șapte copaci au fost rupți, smulși sau înclinați, deja, în Constanța

0
2203

În acest moment se circulă în condiții bune pe toate arterele din municipiul Constanța. Dar deja șapte copaci au fost rupți, smulși sau înclinați în oraș.

Imediat ce a început să ningă, Primăria Municipiului Constanța a scos utilajele de deszăpezire. Sub coordonarea viceprimarului Ionuț Rusu, încă de la ora 02.00, nouă sărărițe au început să împrăștie material antiderapant pe poduri și pe străzi și bulevarde, iar 22 de autospeciale cu lamă intervin acolo unde s-a depus deja strat de zăpadă.

Frezele de mici dimensiuni și ATV-urile cu sărăriță sunt pregatite și ele să intervină atunci când situația o va impune, iar angajații societății de salubritate degajează zăpada din stațiile de autobuz, pasaje, scările de acces către acestea și pe cele de la unitățile medicale.

Din cauza vântului puternic, până la această oră șapte copaci au fost rupți smulși sau înclinați. Echipele de țapinari intervin deja pentru tăierea și ridicarea acestora.

Conform prognozei meteo, Constanța se află și sub cod portocaliu de vânt și ninsori. Vântul are intensificări, cu rafale, de 55 – 70 km/h, viscolind ninsoarea, spulberând zăpada și determinând scăderea vizibilității. Miercuri, 27.01.2021, temperaturile maxime se vor încadra între -2 și 3 grade, iar cele minime între -4 și -1 grad.

În aceste condiții, Primăria Municipiului Constanța sfătuiește cetățenii să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.

În acest moment se circulă în condiții bune pe toate arterele din municipiu.

„Rugăm constănțenii să nu folosească autovehiculele personale și să se deplaseze cu mijloacele de transport în comun la serviciu, care vor funcționa la capacitate maximă, și doar dacă deplasarea nu poate fi amânată. Prezența pe drumuri a autovehiculelor va îngreuna acțiunea utilajelor de deszăpezire.

Dacă deplasarea nu poate fi evitată, facem apel la constănțeni să aibă autoturismele echipate corespunzător, cu anvelope de iarnă.

Toți locuitorii orașului, agenții economici și asociațiile de proprietari pot semnala permanent orice problemă la următoarele numere de telefon:

Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/550.055,

Dispecerat Direcţia Generală Poliția Locală – 0241/484.205,

Dispecerat Serviciul Protecție Civilă, Securitate, Sănătate în Muncă și Situații de Urgență – 0737.552.271“, a transmis Ionuț Rusu.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.