Șapte unități de învățământ din județul Constanța își schimbă scenariul de funcționare, din cauza infectării cu virusul SARS-CoV-2 a unor cadre didactice și a personalului auxiliar

0
784

În cazul a șapte unități de învățământ din județul Constanța, au fost aduse modificări scenariilor de funcționare, iar în acest sens prefectul George Niculescu a convocat astăzi, 15 septembrie a.c., o ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, pentru a supune la vot, în sistem electronic, hotărârea nr. 26 a C.J.S.U. Constanța.

Noua hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Constanța prevede ca șapte unități de învățământ de pe raza județului să își schimbe scenariul de funcționare, în funcție de situațiile actuale constatate de către reprezentanții Inspectoratul Școlar Județean (I.Ș.J.) Constanța și Direcția de Sănătate Publică (D.S.P.) Constanța.

Astfel, Grădinița cu Program Normal și Prelungit „Colibri“ Constanța va trece de la scenariu 1 la scenariul 3 (doar pentru grupa mare), până pe data de 28 septembrie, ca urmare a infectării cu virusul SARS-CoV-2 a unui cadru didactic, care a intrat în contact și cu o parte dintre preșcolari.

Liceul Teoretic „Ovidius” Constanța va trece de la scenariul 2 la scenariul 3, până pe data de 29 septembrie, după confirmarea a patru cazuri de COVID-19 în rândul angajaților. Aceștia nu au intrat în contact cu elevii unității de învățământ, doi fiind deja spitalizați de săptămâna trecută, iar alți doi (personal didactic auxiliar) primind confirmarea seara trecută.

De asemenea, cinci unități din localitatea Amzacea (Școala Generală Nr. 1, Școala Generală Nr. 2 General Scărișoreanu, Grădinița cu Program Normal Amzacea, Grădinița cu Program Normal General Scărișoreanu și Grădinița cu Program Normal Casicea), vor trece de la scenariul 2 la scenariul 1, fundamentarea inițială nefiind elocventă, în condițiile unei rate a incidenței cumulate de 0 în ultimele două săptămâni.

I.Ș.J. va informa unitățile de învățământ cu privire la modificarea scenariului de funcționare, iar D.S.P. Constanța a demarat anchete epidemiologice în unitățile din Constanța (Grădinița „Colibri“ și Liceul Teoretic „Ovidius“).

Ce prevăd cele trei scenarii întocmite odată cu începerea noului an școlar:

Scenariul 1 sau scenariul verde, conform căruia toți elevii merg la școală, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție. Pentru acest scenariu, incidența trebuie să fie mai mică de un caz la mia de locuitori în ultimele 14 zile.

Scenariul 2 sau scenariul galben prevede participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, la cursurile din clase, pe de o parte, și revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte serii de gimnaziu și liceu la școală, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție. Acest scenariu este pentru localitățile cu o incidență de 1-3/1.000 locuitori.

Scenariul 3 sau scenariul roșu prevede ca toți elevii să facă orele on-line. Acesta va fi folosit pentru localitățile cu o incidență mai mare de 3/1.000 de locuitori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.