Sărbătoarea Borșului Pescăresc, ediția a doua, în comuna Crișan din Delta Dunării

0
498

În comuna Crișan, situată Delta Dunării, are loc, în perioada 10-11 septembrie, cea de-a doua ediție a Sărbătorii Borșului de Pește. Am răspuns invitației Primăriei Crișan, în colaborare cu Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării și am mers pentru a gusta in deliciile culinare specifice acestei zone cu tradiții gastronomice.


În deschidere a fost ținut un moment de reculegere în memoria lui Ivan Patzachin, locuitor al comunei. La eveniment participa ansambluri folclorice locale, dar si vedete naționale, precum ansamblul Plăieșii, Elena Gheorghe și alți artiști. Turiștii sunt invitați să petreacă două zile la Crișan, unde se pot delecta cu preparate culinare specifice zonei.

Așa cum era de așteptat, în această perioadă la mare căutare sunt preparatele din pește, arta gastronomică din această zonă fiind renumită, dar și băuturile tradiționale preparate de localnici. Borș de pește, plachie, dar și alte preparate pescărești, pe lângă mititei și preparate din pește, scoici, miere de albine, băuturi naturale și alte bunătăți pot fi cumpărate de doritori de la localnicii care s-au pregătit pentru această sărbătoare ajunsă la ediția a doua.

Pe lângă toate acestea, un stand aparte era ocupat de Muzeul Civilizației Populare Tradiționale „ASTRA” din Sibiu. Bineînțeles, toată lumea se întreabă: de ce muzeul din Sibiu la Crișan. Răspunsul a venit chiar de la reprezentanții acestuia: pentru că din această zonă a Deltei au fost preluate spre conservare, la Sibiu, ultimele exemplare ale morilor de vânt din toată Europa.

Revenind la Sărbătoarea Borșului Pescăresc, oamenii au arătat că știu să petreacă, dar și să-și întâmpine oaspeții. Precizăm că numărul turiștilor s-a dublat în ultimele două zile și se așteaptă și mai mulți. Așadar, pentru cine nu și-a făcut încă planuri de weekend, puteți ajunge în Comuna Crișan, într-un colț de rai aparte, undeva în inima Deltei.

Daniel ALBU

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.