Șarpele Glykon din Constanța, expus la Roma

0
588
Expoziția „Dacia - Ultima frontieră a Romanității“, organizată la Muzeul Național Roman din Roma (Italia)

Peste 20 de exponate ale Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța sunt expuse la Muzeul Național Roman din Roma (Italia).

„Dovezi fascinante ale trecutului nostru, strânse de-a lungul timpului în cele mai prestigioase instituții muzeale din România, sunt aduse laolaltă zilele acestea, în inima Italiei, în cadrul expoziției «Dacia – Ultima frontieră a Romanității», organizată la Muzeul Național Roman din Roma, Italia. Expoziția reunește peste 900 de artefacte, provenind de la 43 de muzee din România, Republica Moldova și Republica Italiană, printre care și Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, care participă cu un număr de 22 de exponate.

Este o onoare pentru județul Constanța să contribuie la acest demers deosebit, realizat și coordonat de Muzeul Național de Istorie al României, pentru a marca aniversarea a 15 ani de la semnarea Parteneriatului Strategic Consolidat între România și Italia și a 150 de ani de la înființarea primei Agenții Diplomatice a României în Italia.

La evenimentul de deschidere, am avut plăcerea să fiu alături de distinși oameni de stat, printre care domnul Sergiu Nistor, consilier prezidențial, doamna Raluca Turcan, ministru al Culturii, și Excelența Sa doamna Gabriela Dancău, ambasador al României în Italia, precum și de înalte oficialități italiene.

Istoria devine, astfel, ambasadorul schimburilor culturale și al înțelegerii reciproce dintre România și Italia, în cadrul celui mai mare și valoros proiect expozițional din ultimii 25 de ani!“, a declarat Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța, care coordonează activitatea MINAC.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.