Săvulescu, Dima și Racu, din dosarul “Retrocedărilor”, din nou la Înalta Curte: s-a invocat o nouă excepție de neconstituționalitate

0
1627
Dragoş Săvulescu, sursa foto: Facebook

Un afacerist, un evaluator și un fost director din Primăria Constanța, toți trei condamnați definitiv în dosarul ”Retrocedărilor” din Constanța, au formulat un recurs în casație la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ). Unul dintre ei este fugit în Italia dinainte ca instanța supremă să se pronunțe în acest dosar.

Este vorba despre afaceristul Emil Dragoș Săvulescu, fost acționar la Clubul Dinamo, condamnat la 5 ani și jumătate de închisoare cu executare, Alin Horațiu Dima, evaluator acuzat de DNA și condamnat la 6 ani de închisoare cu executare, pentru subevaluarea terenurilor din Constanța. Împreună cu aceștia, și Constantin Racu, fost director al Direcția Administrație Publică Locală, condamnat la 6a ani și 10 luni de închisoare, tot cu executare.

Toți aceștia au invocat o excepție de neconstituționalitate în cadrul recursului în casație invocat. Acțiunea s-a aflat, marți, 27 aprilie, pe masa judecătorilor ÎCCJ care urmează a o trimite la Curtea Constituțională. Dacă judecătorii constituționali vor admite acțiunea, aceasta ar putea, din nou, arunca în aer codurile penale, întocmai cum s-a întâmplat recent, când, în urma excepții de neconstituționalitate, formulată la Curtea de Apel Cluj, CCR a decis ca nicio persoană condamnată nu va mai merge la închisoare în lipsa motivării deciziei definitive de condamnare.

Revenind la dosarul aflat la Înalta Curte, acțiunea a fost judecată marți, 28 aprilie, iar pronunțarea a fost amânată pe data de 11 mai.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.