Scade numărul taxiurilor din Constanța: trebuie să rămână maximum 1.200

1
6646
Taxiuri parcate. FOTO Cătălin SCHIPOR

Primăria Constanța va supune, în curând, dezbaterii publice un nou Regulament privind organizarea şi executarea serviciului de transport în regim de taxi. Acesta va respecta prevederile Legii 38/2003 și cu privire la numărul maxim de taximetre ce pot circula în oraș.

Potrivit Legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, numărul maxim de taximetre ce pot circula într-o localitate este de 4 taxiuri la 1.000 de locuitori, cel mai mare din Europa. Cu toate acestea, în Constanța funcționează mai multe taximetre decât numărul maxim legal, așa că reprezentanții administrației locale lucrează la un nou Regulament privind organizarea și executarea serviciului de transport în regim de taxi în oraș.

În concordanță cu numărul de locuitori ai municipiului, în Constanța vor mai avea voie să circule 1.200 de taxiuri, față de 1.700 câte sunt acum, potrivit unor surse din cadrul Primăriei. Astfel, pe măsură ce expiră licențele valabile în prezent, ele nu vor mai fi reînnoite toate, în funcție de anul de fabricație al mașinilor și alte rațiuni, pentru a se putea scădea, în timp, cu 500 numărul taximetrelor care au voie să circule pe străzile orașului.

De asemenea, prin noul regulament se va stabili un cod vestimentar pentru taximetriști, astfel încât aceștia să nu conducă în pantaloni scurți și șlapi.

V.I.

Citește și:

1 COMENTARIU

  1. Sa li se interzica si batele din dotare, in special la romaris (CT 13 HLR). sa se dea si un test de cultura generala, vocabular, scris vorbit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.