Scafandrii ISU Dobrogea au găsit trupul bărbatului dispărut în mare în zona Venus

0
372
Salvamarii și scafandrii au intervenit pentru salvarea persoanelor aflate în pericol sau dispărute. FOTO ISU Dobrogea

În dimineața de 31 august, 14 scafandrii ai Inspectoratului județean pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ au reluat căutările bărbatului dispărut în Stațiunea Venus în cursul zilei de 30 august. Acesta a fost găsit decedat.

Ultimul weekend al lunii august a fost unul plin de solicitări pentru județul Constanța, pe întreg litoralul. Pompierii paramedici cu ambulanțe SMURD, șenilate, echipaje medicale cu ambulanțe ale Serviciului Județean de Ambulanță, scafandrii ISU Dobrogea, un echipaj aer-medical SMURD, salvamari, toți au depus eforturi susținute pentru căutarea/salvarea/acordarea primului ajutor medical pentru 17 persoane aflate în pericol de înec pe litoralul românesc, printre care și doi copii.

În majoritatea cazurilor, victimele au fost recuperate din valuri și duse la mal, mai puțin un bărbat în vârstă de 40 de ani din Călărași care a dispărut în mare în zona stațiunii Venus. A fost căutat în cursul zilei de 30 august, iar la lăsarea serii s-a întrerupt misiunea, aceasta fiind reluată în dimineața de 31 august. Echipajele de scafandrii ai ISU Dobrogea ajunse la fața locului au observat trupul bărbatului plutind în mare.

Acesta a fost scos și predat cadrelor medicale ale Serviciului de Ambulanta Judetean Constanța, care a constatat decesul.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.