Scandal în Tomis Plus din cauza celor care-și parchează mașinile pe locurile private: „Poliția Locală nu intervine“

0
3044
Foto cu rol ilustrativ

Spirite încinse în cartierul Tomis Plus din municipiul Constanța. Mulți dintre locuitorii zonei susțin că au locuri de parcare private, însă, de multe ori, le găsesc ocupate atunci când vin la domiciliu. Nemulțumirea oamenilor s-a accentuat atunci când au aflat că Poliția Locală Constanța nu intervine în astfel de situații.

Mulți dintre locuitorii din cartierul Tomis Plus au locuri de parcare private, care au intrat în posesia lor fie odată cu achiziționarea apartamentelor (situații ceva mai rare), fie le-au plătit separat. Iar sumele de bani pe care le-au dat nu sunt deloc mici, fiind vorba de câteva mii de euro. Însă, în asemenea condiții, există situații când ei, proprietarii, nu au unde parca, pentru că locurile sunt ocupate de alte mașini.

Dacă vezi un parcator instalat pe un loc de parcare, (el fiind ridicat în mod normal, ulterior căzut la pământ, nu știu de către cine și prin ce metodă), cred că este destul de evident că acel loc de parcare este cumpărat și este proprietate privată! Nu este treaba nimănui când, cum sau dacă parchează cineva pe acel loc! Locul de parcare este proprietate privată!!! Dacă ajung acasă… dragă, domnule CT 27… vreau să te înștiintez că și eu am tot autoturism, nu bicicletă, pentru a o parcă în locul pe care ai considerat dumneata să „mi-l oferi“ pe banii mei!!! Am marea rugăminte să respectați locurile de parcare ce au proprietari!!“, a spus un locuitor al zonei, care și-a găsit, în mai multe rânduri, locul de parcare ocupat.

Alți locatari ai cartierului au precizat că s-au confruntat și ei cu situații similare și au sunat la Poliția Locală, însă li s-a transmis că nu poate interveni pe domeniul privat.

Și noi ce facem în astfel de condiții? Chiar nu știm ce să facem“, au spus oamenii.

Reprezentanții Poliției Locale Constanța au precizat, pe acest subiect, că proprietarii trebuie să își asigure singuri locurile de parcare, pentru că sunt proprietate privată.

Potrivit Legii Poliției Locale, noi putem interveni doar pe domeniul public și privat al statului ori al unităţii administrativ-teritoriale. Aceste locuri de parcare, la care faceți referire, sunt lângă domeniul public, dar sunt proprietate privată. Proprietarii trebuie să dispună măsuri pentru a-și asigura respectivele locuri“, a declarat, pentru Focus Press, Ionuț Dumitru, directorul Poliției Locale Constanța.

Liliana BELCIUG

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.