Scandal pe tema amplasării noului cimitir, la Cumpăna: locuitorii unei străzi nu acceptă să fie vecini cu morții

0
2364

Este scandal mare în localitatea Cumpăna, între locuitorii unei străzi și administrația publică locală. Mărul discordiei îl reprezintă o suprafață de teren pe care primăria urma să amenajeze noul cimitir, întrucât cel vechi este supraaglomerat. Locuitorii din zonă nu sunt de acord, așa că s-au adresat instanței pentru anularea acestui proiect.

Pe rolul Tribunalului Constanta, secția ”Contencios Administrativ Fiscal”, a fost înregistrat, pe 24 aprilie a.c., dosarul nr. 1844/118/2020, având ca obiect ”Ordonanță președințială”, prin care reclamanții, însemnând mai multe familii care locuiesc în zona respectivă, au cerut să se dispună ”sistarea de îndată a lucrărilor de pregătire a înhumării de persoane decedate și chiar de înhumare efectivă de persoane decedate, în perimetrul de teren în suprafață de 19.224 metri pătrați, situat în Comuna Cumpäna, Str. Zootehniei, nr. 7, Județul Constanta“, după cum se arată într-un răspuns la o adresă, venit din partea Primăriei Cumpăna.

Printr-o sentință rămasă definitivă la Tribunalul Constanța, cererea reclamanților a fost respinsă ca neîntemeiată.

Mergând mai departe, pe rolul aceleiași instanțe a fost înregistrat un alt dosar, 3797/118/2020, prin care aceiași reclamanți au cerut anularea actului administrativ 125/30.10.2014 prin care s-a hotărât amplasarea noului cimitir în acel perimetru, situat între strada Cimitirului și strada Zootehniei din localitate.

Dosarul este încă pe rol, iar ultimul termen a avut loc miercuri, 14 octombrie, când s-a dispus amânarea cauzei din cauza lipsei de procedură.

Zona respectivă a fost împrejmuită pentru a se putea face noul cimitir ortodox. Chiar a fost înmormântată o persoană acolo, pentru că vechiul cimitir este plin, nu mai sunt locuri în el. În cele din urmă s-a dispus ca terenul respectiv să fie înjumătățit, iar cimitirul să fie amplasat în partea opusă locuințelor, în zona cea mai îndepărtată. S-au făcut demersuri pentru obținerea avizelor necesare. Ne este foarte greu în această privință”, ne-au declarat reprezentanții Primăriei Cumpăna.

Dacă instanța le va da câștig de cauză reclamanților – locuitorii din zonă, sau administrației locale, rămâne de văzut la finalul procesului.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.