SCANDAL: Primăriile conduse de PSD, defavorizate. Bugetul de Rezervă s-a dus, în mare parte, la primarii PNL

0
160

Primarii social-democrați din județul Constanța, ca și restul primarilor PSD din țară,  s-au declarat nemulțumiți de fondurile primite de la bugetul de stat pentru investiții și spun căprimăriile  conduse de liberali au fost favorizate.

Se știe că, la Constanța,  în urma alegerilor locale din septembrie 2020, Partidul Național Liberal a câștigat în 30 de primării din județ, în timp ce Partidul Social Democrat a câștigat ceva mai multe – 35 de primării. Cei din urmă sunt nemulțumiți de faptul că acele orașe și comune conduse de primari liberali sunt favorizate și au primit mai mulți bani de la bugetul de stat, peste 90% din bugetul total, bani necesari investițiilor, în timp ce primăriile conduse de social-democrații abia au primit abia puțin peste 2%.

Vorbind în cifre, din bugetul total alocat Județului Constanța, adică    71.437.000 lei, Consiliul Județean a primit 4.826.000, adică 6,76%, primăriile PNL au primit, în total, 64.992.000 lei, iar primăriile PSD au primit doar  1.619.000 lei.

Guvernul interimar condus de Florin Cîțu a alocat, miercuri seară, peste un miliard de lei din Fondul de Rezervă primarilor. Banii au fost direcționați cu precădere înspre primarii PNL care l-au votat la Congres, dar și spre UDMR. Mai exact, 80% din sumă merge la edilii PNL și UDMR, iar restul, la PSD. 

Social-democrații au anunțat că vor depune plângere penală, pentru abuz în serviciu, împotriva membrilor Guvernului implicați în această decizie a Guvernului privind alocarea banilor către primării.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.