Scandalul porcului de la Rutieră: Bode a decis încetarea împuternicirii şefului din Giurgiu şi cercetarea disciplinară a mai multor poliţişti!

0
178
Ministrul Lucian Bode. FOTO Cătălin SCHIPOR

Ministrul de Interne, Lucian Bode a anunţat, vineri, că a decis încetarea împuternicirii Şefului Serviciului rutier din cadrul Inspectoratului Judeţean Giurgiu, începând cu data de 26 noiembrie şi declanşarea cercetării prealabile faţă de un ofiţer şi cinci agenţi de poliţie, pentru a stabili existenţa sau inexistenţa unor abateri disciplinare.

Decizia mnistrului a venit după ce un poliţist din IPJ Giurgiu i-a cerut comandantului său, printr-o cerere oficială, să îi dea un porc de Crăciun. Agentul a fost păcălit de un coleg, care i-a spus că şefii instituţiei sunt obligaţi prin lege să îl recompenseze cu un porc, iar masa animalului este stabilită în funcţie de vechimea sa în Poliţie.

Este o expresie cunoscută, folosită foarte des în limba română: când o zbura porcul. Se pare că i-a inspirat pe cei de la Poliţia rutieră Giurgiu. Vreau să vă anunţ că până o zbura porcul, am decis să îi zbor eu pe unii din funcţie. Am decis încetarea împuternicirii şefului serviciului rutier din cadrul Inspectoratului judeţean Giurgiu, cu data de 26 noiembrie şi declanşarea cercetării prealabile faţă de un ofiţer şi cinci agenţi de poliţie, pentru a stabili existenţa sau inexistenţa unor abateri disciplinare“, a spus Bode.

A. V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.