Schimbări pe platforma de vaccinare. Tipul de vaccin disponibil va fi afișat de la 1 aprilie

0
252
Platforma de vaccinare anti-COVID. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Tipul de vaccin anti-COVID disponibil în fiecare centru de vaccinare va fi afișat pe platforma vaccinare-covid.gov.ro începând din 1 aprilie, a anunțat marți medicul militar Valeriu Gheorghiță. Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare a precizat că va fi estimat și timpul de așteptare pentru persoanele aflate pe lista de așteptare.

Valeriu Gheorghiță a amintit că pe 20 martie au fost deschise 167 de cabinete noi de vaccinare cu liste de așteptare, care primesc doze de la Pfizer/BioNTech. Până astăzi sunt programate deja peste 41.000 de persoane, a adăugat medicul militar.

„S-au deschis ferestre de câte trei zile pentru programare, în aceste cabinete avem o capacitate de circa 10.000 de persoane pe zi, ca atare astăzi este deschisă o fereastră de cinci zile. La acest moment avem încă persoane care sunt notificate și urmează să confirme programarea în următoarele 24 de ore”, a precizat el.

El a precizat că începând din 6 aprilie va crește numărul persoanelor care pot fi vaccinate în fiecare cabinet în cele 12 ore disponibile, de la 60 la 90 de persoane pe zi.

„Din data de 13 aprilie vom deschide încă 125 de cabinete noi de vaccinare cu vaccin de la Pfizer. Aceste cabinete vor fi distribuite la nivelul județelor care nu au primit cabinete noi în data de 20 martie și vor fi alocate cu prioritate în județele cu rată mare de incidență cumulată a cazurilor”, a completat Valeriu Gheorghiță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.