Școala din Grădina va fi extinsă. Iată când ar putea începe lucrările

0
640

Investiții în învățământ la Grădina. Primăria din comuna Grădina a demarat procedurile pentru servicii de elaborare proiect tehnic, documentatii obtinere avize şi asistenţă tehnica din partea proiectantului pentru obiectivul „Reabilitare si extindere Școala Gimnazială nr. 1 Gradina, din comuna Gradina, judetul Constanța”. Gabriela Iacobici speră ca anul viitor să înceapă lucrările.

Investiția „Reabilitare şi extindere Şcoala Gimnazială nr. 1 Grădina, judeţul Constanta”, se încadrează la categoria construcții pentru dezvoltarea infrastructurii educaţionale locale destinată creșterii calității învatățământului în localitățile aflate în mediul rural.

În prezent, în comuna Grădina există o singură școală care deserveste cele 3 sate componente ale comunei. Construcția datează din anul 1945, școala fiind inaugurată cu două săli de clasă, un hol și o cancelarie. Ulterior în 1959 se mai construiesc încă două săli de clasă și o altă cancelarie, iar în 1970 s-au mai construit o altă sală de clasă, unde în prezent funcționează laboratorul de fizică – chimie, un hol și cancelaria de astăzi precum și câteva anexe. În prezent școala funcționează cu clasele I-VIII, iar clasele I- IV sunt simultan. Construcția a fost reabilitată etapizat în perioada 2008-2016.

Astfel în conformitate cu necesitățile comunei, se dorește reconstrucția unui imobil în regim de înălțime P+ 1E, avand functiunea de scoala gimnaziala cu clasele I-VIII, cu respectarea prevederilor Normativ privind proiectarea, realizarea și exploatarea construcțiilor pentru școli și licee. Investiția are drept obiectiv creșterea calității învățământului în mediul rural prin asigurarea unei infrastructurii educaționale moderne, dimensionată corespunzător cu nevoile comunității locale.

Noi vrem să terminăm anul acesta procedurile și de la anul să începem lucrările. Să vedem cât durează, cu licitațiile e mai greu și de aceea nu vreau să mă pronunț de acum. Vom construi școala practic de la zero, mai facem un etaj și va fi o unitate de învățământ modern așa cum merită elevii din comuna noastră”, a precizat Gabriela Iacobici.

M.G.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.