Şcolile din Limanu şi 2 Mai, pregătite pentru un scenariu hibrid de reluare a cursurilor

0
2283

Noul an școlar se apropie cu pași repezi, iar clopoțelul va suna în curând, cel puțin așa este normal, doar că anul acesta este unul cu totul special. Pandemia de coronavirus a pus în dificultate toate domeniile începând de la sănătate, educație, cultură etc.

Autoritățile centrale încă discută pe seama scenariilor privind reluarea cursurilor – există variant susţinerii orelor de clasă fizic în școli, de acasă, prin platformele online sau hibrid (jumătate de elevi în clase, jumătate acasă), iar lista poate continua în privinţa variantelor.

Gela Ivaşcu

Între timp, şi premierul Ludovic Orban a ieșit în spațiul public declarând că anul școlar va începe la data de 14 septembrie și că masca de protecţie va deveni obligatorie pentru elevi, cadre didactice și personalul auxiliar, iar dacă va fi nevoie, băncile vor fi despărțite de plexiglas. Totuşi, trebuie să existe şi o decizie oficială, pe care Ministerul Educaţiei să o transmită inspectoratelor şcolare.

În aşteptarea hotărârii finale, directorii școlilor se pregătesc de orice, iar în județul Constanța, la Limanu, la Școala Gimnazială nr.1, directorul, Gela Ivașcu a decis, împreună cu primarul Daniel Georgescu, să investească în educaţie. Astfel, școala a fost modernizată la standarde europene.

“Pentru deschiderea anului școlar avem pregătit un sistem audio, se lucrează deja la montaj. Domnul profesor, învățător va avea o cască și microfon, exact ca cea de steward, iar pe peretele clasei va exista un monitor cu o diagonală foarte mare, încât cei 13, 15 copii de acasă vor putea să stea la lecții, iar săptăma cealaltă se va face rodajul, ceilalți copii vor veni la școală si restul vor asista orele de acasă”, au precizat reprezentanţii administraţiei locale.

Valoarea alocată acestei investiții este de aproximativ 23 de mii de euro pentru cele două școli, Școala Limanu și Școala 2 Mai.

“Este un proiect la care s-a lucrat acum recent mai în detaliu. Avem în fiecare clasă tablă inteligentă, internet fixat. Am apelat la scenariul hibrid, jumătate de copii în clasă, jumătate acasă, apoi se face rodajul. S-au alocat câte 1000 de euro pe clasă doar pentru sistemul acesta audio. Dar am luat și lămpi cu ultraviolete și dezinfectant, mănuși etc”, au mai arătat reprezentanţii administraţiei locale.

Clasele sunt modernizate, la fel și curtea interioară, reabilitată și aranjată ca un loc de joacă, cu asfalt din cauciuc de care copiii se vor bucura cu siguranță. Totodată, au fost achiziționate 400 de tablete pentru elevii care nu au posibilități materiale din Limanu și 2 Mai pentru a putea participa la ore. 

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.