Școlile vor fi închise pentru mai multe zile, pentru a permite pregătirea secţiilor de votare şi dezinfectarea ulterioară a claselor. Cursurile se vor susține online

0
584
FOTO: Getty Images

Premierul României, Ludovic Orban, a declarat, vineri, 18 septembrie a.c., că mai mai multe zile cursurile se vor desfăşura online pentru a permite pregătirea secţiilor de votare şi dezinfectarea ulterioară a claselor.

Acesta a declarat: “Cu siguranţă vor exista zile în care se vor desfăşura cursurile online
Potrivit primului ministru, mai multe zile cursurile se vor desfăşura online, având în vedere organizarea alegerilor locale de pe 27 septembrie, scrie b1.ro

„Cu siguranţă va exista o decizie unitară. Am avut deja o discuţie, dar până nu luăm decizia şi cu consultarea tuturor factorilor, Autoritatea Electorală Permanentă, INSP, Ministerul Sănătăţii, nu vreau să vă dau acum un răspuns, dar cu siguranţă vor exista zile în care se va desfăşura activitatea şcolară online, nu se vor suspenda cursurile, ci se vor desfăşura online. Pentru că avem nevoie de cel puţin o zi pentru a pregăti localurile secţiilor de votare, în condiţiile în care ştiţi că multe localuri ale secţiilor de votare sunt în şcoli. De asemenea, vom avea nevoie de cel puţin o zi pentru a asigura dezinfecţia şi pregătirea claselor în care au fost secţii de votare pentru reprimirea copiilor”, a mai spus Orban potrivit Agerpres.ro.

Pe de altă parte și ministrul Educației, Monica Anisie a spus că la nivel național se vor închide toate unitățile de învățământ vineri, luni și marți (25, 28 și 29 septembrie).

Totodată, în Capitală, școlile vor fi închise și joi, 24 septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.