USR Ovidiu, drept la replică împotriva acuzațiilor primarului George Scupra

0
1199

Filiala Uniunea Salvați România (USR) Constanța dezminte informațiile transmise în spațiul public, online de către primarul orașului Ovidiu, George Scupra, conform cărora doi reprezentanți ai USR Ovidiu au intrat abuziv în curtea unde se află groapa de gunoi din oraș.

Astfel USR Ovidiu a cerut drept la replică:

Filiala USR Ovidiu înțelege să își exercite dreptul la replică, față de acuzațiile denigratoare și nefondate ale candidatului la primăria orașului Ovidiu, din partea Partidului Național Liberal, domnul George Scupra, aruncate în mass-media și pe platforma Facebook a Primăriei Ovidiu, după incidentul ce a avut loc la groapa de gunoi a orașului Ovidiu, in data de 09.09.2020, unde cei doi reprezentanți ai organizației locale USR au fost închiși și intimidați de către domnul Funda Ion.

Filiala USR Ovidiu pune mass-mediei la dispoziție înregistrarea de la fața locului, care demontează minciunile din declarațiile domnului George Scupra și care dovedesc acuzațiile mincinoase făcute prin intermediul unei plângeri penale, arătând cât de departe poate merge acest domn pentru a-și acoperi neregulile și cât de josnice sunt metodele folosite în competiția electorală față de un candidat care
îl deranjează prin solicitările pentru furnizarea de informații de interes public, la care are dreptul orice cetățean al acestei tări.

În acest sens, declarăm public și dovedim cu filmul pus la dispoziția presei, după cum urmează

Reprezentanții USR Ovidiu NU AU INTRAT ABUZIV în incinta curții în care se află groapa de gunoi, fapt dovedit de urmatoarele:

 • intrarea în incinta a [1] avut loc înainte de ora 17 [2], întâlnirea cu paznicul având loc la ora 17,01, conform filmării de pe telefonul personal, la dispoziția organelor de anchetă.
 • porțile erau LARG DESCHISE, intrarea fiind liberă.
 • semnul de acces interzis este vizibil doar când porțile sunt închise, fapt demonstrat de filmarea din data de 10.09., de la fața locului, unde se vede clar că porțile sunt ținute mereu larg deschise și doar la prezența liderilor USR de a doua zi după incident, paznicul a considerat că trebuie închise.
 • se vede din acea filmare, publicată pe pagina USR Ovidiu în data de 10.09, faptul că numai la închiderea porților semnul este vizibil.
 • filmarea din data de 10.09.2020, a fost făcută publică în aceeași zi.
  • Reprezentanților USR Ovidiu NU li s-a cerut să se legitimeze în nicio clipă, dimpotrivă doamna Doina Cojocaru s-a prezentat din proprie inițiativă.
  • Reprezentanții USR Ovidiu nu au făcut confuzie între gropile de
   gunoi situate în orașul Ovidiu, in fotografia pusă la dispoziție văzându-se că la groapa de gunoi pentru deșeuri inerte sunt descărcate și deșeuri menajere.
  • Paznicul NU a fost agresat, înregistrarea noastră surprinzând
   momentul întâlnirii dintre liderii USR Ovidiu și acesta.
  • Poarta NU a fost închisă de către paznic, ci de către domnul Funda Ion, care a sosit la fața locului.
  • Reprezentanții USR Ovidiu nu au contactat poliția pe moment, întrucât domnul Funda Ion a mințit că a sunat deja la poliție.
  • Domnul Funda Ion a dat indicații paznicului să nu permită reprezentanților USR Ovidiu să părăsească incinta, după care a părăsit zona, deși organele de poliție „sunate”, nu au venit la fața locului.

Partidul Uniunea Salvați România, prin filiala locală USR Ovidiu, a solicitat public domnului George Scupra să lămurească de ce a apărut domnul Funda Ion la fața locului, ce calitate deține acesta în cadrul Ovi Prestcon, având în vedere că reprezentantul acesteia este domnul Marian Sârbu, precum și faptul că paznicul declară că șeful este domnul Funda Ion, însă nici până la această dată, domnul candidat la primăria orașului Ovidiu din partea Partidului Național Liberal nu a înțeles să răspundă.

Liderii USR Ovidiu au depus o cerere la Inspectoratul de Poliție Județean Constanța pentru prelevarea și conservarea probei constând în înregistrările surprinse de camerele de supraveghere aflate în
zonă, în zilele de 09.09 și 10.09.2020.

USR Ovidiu condamnă metodele nedemne prin care domnul Scupra înțelege să facă campanie electorală, ascunzându-se în spatele unor angajați ai unei societați prestatoare de servicii publice, pe care îi pune să facă declarații mincinoase în fața autorităților statului.

Liderii USR Ovidiu, doamna Doina Cojocaru, candidat la funcția de primar, și domnul Daniel Balaeș, vicepreședinte al filialei locale, declară faptul că vor continua demersurile legale pentru dovedirea
falsului afirmațiilor din cuprinsul plângerii penale formulate de Oviprest Con pentru violare de sediu profesional.

Cei doi lideri declară că vor solicita daune, urmând ca suma stabilită de instanță să fie donată familiilor nevoiașe din Ovidiu.

Doina Cojocaru a sesizat astăzi Autoritatea Electorală Permanentă pentru verificarea surselor de finanțare a campaniei electorale desfășurate de George Scupra, surse folosite atât în campanie, cât și în perioada de precampanie, atrăgând atenția asupra încălcării legislației electorale.

În sesizare se arată faptul că George Scupra, candidatul din partea Partidului National Liberal la primăria orașului Ovidiu, s-a folosit de resursele financiare, umane și tehnice aparținând administrației publice locale, promovând proiectele sale, prezentate în calitate de candidat.

Ghidul finanțării campaniei electorale la alegerile pentru autoritățile administrației publice locale din data de 27 septembrie 2020 [3], aprobat prin Hotărârea AEP nr. 4/2020, stabilește în Anexa 1, Contravenții și sancțiuni, nr. crt. 13, faptul ca nerespectarea dispozițiilor legale privind finanțarea campaniei electorale, în orice mod, de către o autoritate publică se sancționează cu avertisment sau amendă de la 10.000 lei, la 25.000 lei și confiscarea sumelor de bani ce fac obiectul contravenției.

USR Ovidiu condamnă abuzurile săvârșite de George Scupra care, pe perioada campaniei electorale, face uz de calitatea de primar, folosind-o în scopuri electorale.

Printr-o astfel de practică vădit nelegală, se încalcă egalitatea de șanse a tuturor competitorilor electorali, creându-se un tratament discriminatoriu între candidații la funcția de Primar al orașului Ovidiu.

USR Ovidiu face apel la respectarea drepturilor constituționale ale fiecărui cetățean, atât pe perioada campaniei, cât și în afara acesteia.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.