Școlile vor rămâne deschise în funcție de numărul de paturi libere pentru COVID din spitale: se închid și după confirmarea a trei cazuri într-o clasă

0
533
Sală de clasă. FOTO Primăria Ovidiu

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de joi, 13 ianuarie 2022, Hotărârea numărul 3.

Ministerul Educației și Ministerul Sănătății au fost abilitate, joi, să modifice Ordinul comun nr. 5.338/2.015/01.10.2021, pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică, pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2.

Astfel, se va permite desfășurarea cursurilor cu prezență fizică în unitățile de învățământ preuniversitar/conexe în funcție de rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților COVID-19.

Cursurilor cu prezență fizică se vor desfășura la nivelul tuturor unităților de învățământ preuniversitar/conexe situate în județele în care rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților COVID-19 este de cel mult 75%.

Cursurilor în regim on-line se vor desfășura la nivelul tuturor unităților de învățământ preuniversitar/conexe situate în județele în care rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților COVID-19 este mai mare de 75%;

Cursurilor cu prezență fizică vor fi reluate la nivelul tuturor unităților de învățământ preuniversitar/conexe situate în județele în care rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților COVID-19 a fost mai mare de 75%, numai după ce aceasta scade sub 70% la nivel județean.

În județul Constanța, paturile pentru tratarea bolnavilor COVID-19 sunt distribuite astfel: Spitalul Municipal Medgidia (160 – 39 ocupate), Spitalul de Pneumoftiziologie Constanța (65 – 10 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (121 – 26 ocupate), Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei“ Constanța (92 – 19 ocupate), Secția Exterioară Agigea (55 – 12 ocupate), Secția Exterioară Psihiatrie Palazu Mare (4 – 0 ocupate), Sistemul Medical Modular de Izolare și Tratament (SMMIT) Constanța (56 – 0 ocupate). Adică 500 de paturi în total, fiind ocupate un procent de 18,89%.

Direcția de Sănătate Publică Județeană Constanța are obligația de publicare pe site-ul propriu a ratei de ocupare a paturilor în fiecare săptămână, având ca zi de referință ziua de joi, pe baza datelor existente în platforma „Alerte MS“.

De asemenea, cursurile cu prezență fizică vor fi suspendate, pentru o perioadă de zece zile, la nivelul unităților de învățământ preuniversitar/conexe, la apariția a trei cazuri confirmate de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o grupă de învățământ antepreșcolar/preșcolar sau clasă de învățământ primar, gimnazial, liceal, profesional și postliceal.

Prin hotărârea de joi, au fost și scoase de la rezervele de stat unsprezece construcții ușoare din elemente modulate, în vederea organizării unor puncte de triaj observațional/epidemiologic la unitățile spitalicești din județele Arad, Hunedoara, Teleorman și Timiș.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.