Se anunță organizarea evaluării naționale la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a

0
180

Evaluarea națională la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a s-ar putea organiza anul acesta, după ce anul trecut a fost anulată din cauza pandemiei COVID-19. Ministrul Educației susține că sunt „foarte importante” pentru a putea vedea nivelul elevilor după orele online.

Întrebat când ar putea fi susținute de elevi, Sorin Cîmpeanu a răspuns: “De obicei erau în aprilie-mai. Pentru anul acesta vom lua o decizie”

”Pentru anul acesta vom lua o decizie, consider că sunt foarte importante, pentru a putea ști unde ne aflăm după aproape un an de predare online, dar organizarea să fie la nivelul fiecărei școli/clase”, a declarat Sorin Cîmpeanu pentru Edupedu.ro.

Evaluarea națională la final de clasă avea următoarea structură:

Evaluarea Națională la clasa a II-a: Limba română (scris și citit) și Matematică. Evaluare Națională la clasa a IV-a: Limba română și Matematică. Evaluare Națională la clasa a VI-a: Limbă și comunicare, Matematică și Științe ale Naturii.

Pe baza acestor rezultate se vor face planuri individualizate de învățare de către cadrele didactice, acolo unde sunt indentificate probleme. Rezultatele nu se vor trece în catalog dar vor fi comunicate părinților.

Maria VASEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.