Se construiesc cinci blocuri a câte nouă etaje în Palazu Mare: fac parte din proiectul Mobipark City Tower care a iscat revolta locuitorilor din zonă

0
6511
Cartier Palazu Mare

Un ansamblu rezidențial cu blocuri de 9 etaje va prinde contur în cartierul Palazu Mare din Constanța. Primăria municipiului a emis Certificatul de Urbanism în vederea edificării a cinci imobile ce fac parte din proiectul Mobipark City Towers care cuprinde șase altfel de construcții.

Însă, acest proiect a stârnit revolta constănțenilor care nu sunt cu acord cu această investiție de amploare, iarîn urmă cu un an, în luna martie, aceștia și-au manifestat nemulțumirea după ce au consultat raportul privind Planul Urbanistic de Detaliu, iar asta pentru că ar fi vorba despre o nelegalitate. (vezi AICI)

Cu toate acestea, anul trecut societatea a primit primul Certificat de Urbanism în ceea ce privește construirea primului imobil din cele șase, așa cum arată proiectul celor de la SC Mobipark SRL, beneficiarul investiției.

Spre bucuria investitorului și actuala administrația dă undă verde pentru realizarea acestor construcții, iar marți, 2 martie a.c., a fost emisCertificatul de Urbanism cu numărul 780 în vederea edificării a cinci blocuri cu regim de înălțime D+P+8-9 etaje, ”locuințe colective, împrejmuire teren, sistematizare pe verticală, amenajări peisagere, autorizația lucrărilor de construcții și recepția lor.”

Precizăm că proiectul Mobipark City Towers va fi format din 6 imobile, fiecare având regimul de înălțime P+9. Va cuprinde în total 227 de apartamente. Acestea vor fi: de tip studio, 2 și 3 camere, iar la ultimul etaj vor fi disponibile apartamente tip duplex cu suprafețe de aproximativ 100mp și terase generoase de peste 40mp.

Societatea SC Mobipark SRL a fost înființată la data de 15 aprilie în anul 2014 și este situată pe strada Democrației numărul 8, etajul 1, apartament 6 și îi are ca administratori pe Bogdan Cioroianu cu 75% din acțiuni, Ion Boni cu 12% din acțiuni și Ion Daniel Cărămidă tot cu 12% din acțiuni.

Loredana MIHAI

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.