Se modernizează și se extind Porturile Medgidia și Ovidiu

0
243

C.N. Administrația Canalelor Navigabile S.A. Constanța a lansat două licitații, pentru modernizarea și extinderea Porturilor Medgidia și Ovidiu. Valoarea totală a contractelor este de peste 123 de milioane de lei.

Până pe 17 mai 2021, ora 15.00, firmele interesate pot depune oferte pentru modernizarea și extinderea Porturilor Medgidia și Ovidiu.

Pentru proiectarea și execuția obiectivului de investiție Modernizare și extindere capacitate de operare în Portul Medgidia, C.N. Administrația Canalelor Navigabile S.A. Constanța a estimat o valoare totală a contractului de 75.184.380,5 lei, din care peste 58 de milioane de lei pentru lucrări. Firma câștigătoare va trebui și să să elaboreze documentațiile și să obțină autorizația de construire, dar și să asigure asistența tehnică din partea proiectantului: pe perioada de execuție a lucrărilor și participarea proiectantului la fazele incluse în programul de control al lucrărilor, avizat de către Inspectoratul de Stat în Construcții.

În contract sunt prevăzute lucrări de drumuri de acces și parcări, la platforma de deșeuri și de împrejmuire platforma portuară, constructii civile și lucrări hidrotehnice – platforme portuare existente și noi. Durată totală a acestora este de doi ani.

Valoarea estimată a contractului de achiziție nu include suma aferentă cheltuielilor diverse și neprevăzute, cotate la 7.327.521,09 lei, fără T.V.A. Toate fondurile sunt asigurate prin Programul Operațional Infrastructură Mare.

Firma câștigătoare va fi stabilită pe baza criteriului cel mai bun raport calitate – preț, componenta financiară având o pondere de 84%. Pentru experiența profesională a inginerului proiectant de construcții și amenajări hidrotehnice se acordă maximum 4 puncte, pentru cea a inginerului proiectant de drumuri, 2 puncte, pentru cel de rețele alimentare cu energie electrică, alte 2 puncte, iar pentru cel de lucrări edilitate, încă 2 puncte. Cea mai mare perioadă de garanție a lucrărilor va obține 6 puncte. Dar se acordă punctaj doar pentru ofertarea unei perioade de garanție suplimentară față de cea minim acceptată, de trei ani.

Coordonatele de mai sus sunt valabile și în cazul licitației pentru obiectivul de investiție Modernizare și extindere capacitate de operare în Portul Ovidiu, dar valoarea estimată a contractului este de 48.489.053,33 lei, din care 43.927.289,27 lei pentru lucrări. Iar durata totală a acestora este de 2,6 ani. Valoarea cheltuielilor diverse și neprevăzute este de 7.120.113,65 lei, fără T.V.A.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.