Managementul directorului Teatrului de Stat Constanța va fi evaluat săptămâna viitoare

0
74

Marți, 13.04.2021, Erwin Șimșensohn, directorul Teatrului de Stat Constanța, va fi intervievat în cadrul evaluării activității sale din anul 2020. Din comisie fac parte trei constănțeni.

Săptămâna viitoare are loc evaluarea managementului la Teatrul de Stat Constanța, în două etape: analiza raportului final de activitate şi susţinerea raportului de activitate în cadrul unui interviu, de către directorul instituției, Erwin Șimșensohn.

Comisia pentru evaluarea anuală a managerului Teatrului de Stat Constanța este formată din Daniela Vlădescu (managerul Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“ Constanța) – președinte, Doina Voivozeanu (managerul Centrului Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada“) și Vasile Gherghilescu (consilierul președintelui Consiliului Județean Constanța).

După evaluare, Comisia va elabora un raport motivat asupra rezultatului obţinut de manager şi în funcție de acesta (sub sau peste nota 7) va continua sau înceta managementul, respectiv se va rezilia sau nu contractul încheiat cu regizorul Erwin Șimșensohn.

Dacă acesta va fi nemulțumit de rezultatul evaluării, contestația sa va fi analizată de comisia formată din Ionuț Paul Ștefan (managerul Teatrului „Jean Bart“ Tulcea), Maria Magiru (managerul Muzeului de Artă Populară Constanța) și Dumitru Jeaca (directorul executiv al Direcției de Turism și Coordonarea Instituțiilor de Cultură Subordonate a C.J.C.).

La prima și ultima sa evaluare, pentru perioada septembrie – decembrie 2019, Erwin Șimșensohn a obținut nota 9,92.

„Anul 2020 a fost un an foarte greu, dar extrem de plin pentru noi. Am reușit să scoatem două premiere înainte de starea de urgență, una în  vară, un show de improvizație, și una în toamnă, odată cu redeschiderea sălilor. Pe lângă acestea, am organizat o Stagiune estivală cu peste 40 de evenimente și un festival dedicat debutanților în teatru, în coproducție cu Teatrul din Sf. Gheorghe. Am reabilitat parțial și am repus în circuitul cultural Teatrul de Vară Soveja, care nu mai fusese folosit de aproximativ zece ani. În mediul on-line, am realizat proiecte originale, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean, proiecte de Ziua Dobrogei, de Ziua Naționala a României, de Crăciun. Am derulat proiectul european Genius Loci și am participat la două festivaluri on-line: Festivalul «Toma Caragiu» Ploiești și Festivalul Internațional Pitești. Toate acestea în «anul pandemic» 2020“, ne-a declarat Erwin Șimșensohn cu privire la activitatea sa de manager al Teatrului de Stat Constanța anul trecut.

Rămâne de văzut și care a fost rezultatul controlului ad-hoc dispus de Consiliul Județean Constanța în luna februarie a.c. Misiunea de auditare a vizat perioada aferentă anilor 2019 – 2020, fiind verificate modalitățile de aprobare și utilizare a fondurilor publice, respectiv planificarea și estimarea cheltuielilor, selectarea corespunzătoare a furnizorilor de bunuri și servicii, procesul de achiziții publice, gestionarea financiară a cheltuielilor și derularea contractelor de furnizare bunuri și/sau servicii. În plus, a fost auditat modul de organizare a recrutării personalului angajat al Teatrului de Stat Constanța.

Comisia de control a fost formată din Nicoleta Gavril (coordonator echipă audit), Aurelia Ludoșianu și Anișoara Nemeș (auditori).

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.