Omul de afaceri Ianuş Racu a obținut certificatul de urbanism pentru un bloc de cinci etaje pe strada Mihai Viteazu

0
3567

Investiția omului de afaceri Ianuș Racu, în ceea ce privește construirea unui imobil de cinci etaje, a primit undă verde din partea municipalității. Amplasamentul este situat pe strada Mihai Viteazu din municipiul Constanța.

În cursul zilei de marți, 6 aprilie a.c., a fost emis Certificatul de Urbanism cu numărul 1115 în vederea construirii unui imobil, în regim de înălțime S+P+4-5 etaje cu funcțiunea de locuințe colective și parcare la subsol.

Demersurile investitorului datează din anul 2016, când a fost depusă documentația la Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Constanța, în care este menționat regimul de înălțime al clădirii și componența, precum și locurile de parcare care vor fi amenajate la subsol, iar în anul 2019 obținuse Certificatul de Urbanism cu numărul 197. Ulterior, în anul 2020, proiectul a figurat pe ordinea de zi în ședința de Consiliu Local pentru aprobarea planului urbanistic de detaliu pentru strada Mihai Viteazu, numărul 58, cu menţiunea că „acesta se aplică exclusiv în vederea autorizării lucrărilor de construire a unui imobil S+P+4-5E cu funcţiunea de locuinţe colective”.

Imobilul ce urmează a fi edificat se află în apropierea grădiniței ”Perluțele Mării” și se află în proprietatea societății Bel-Transport SA, deținută de Ianuș Racu, fratele fostului consilier al ex-primarului Radu Mazăre, Constantin Racu, fost şef al Direcţiei Administraţie Publică Locală.

Societatea Bel-Transport SA a fost înființată în anul 1994, cu sediul în Portul Constanța și îi are ca acționari pe Ianuș Racu și Alexandru-Nicolae Racu.

Loredana MIHAI

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.