Se pregătește suspendarea președintelui? Ce spune Marcel Ciolacu

0
268
Klaus Iohannis - Președintele României, foto: news.ro

În ultima perioadă se discută tot mai mult despre posibila declanșare a procedurilor privind suspendarea președintelui României, Klaus Iohannis. Însă acest demers nu este susținut de toate partidele din Opoziție.

Suspendarea din funcţie a preşedintelui Klaus Iohannis este pe agenda AUR, aflat în Opoziţie, însă liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat jurnalistului Ion Cristoiu că perioada aceasta nu este tocmai potrivită pentru acest lucru.

“Păi ca să inițiezi o astfel de procedură trebuie să ai un număr de parlamentari. O treime. Momentan, domnul Simion nu are o treime din Parlament, PSD-ul are. Ca să ai și un demers care să meargă pînă la capăt trebuie să ai și o majoritate. În acest moment PSD-ul și formațiunea AUR n-au această majoritate (…) Nu, nu suntem de acord categoric cu suspendarea. În acest moment nu. Sunt două lucruri, sunt diferite lucrurile dar nu se exclud una pe alta. Ar însemna să inițiem un demers care nu are finalitate, pentru că nu există o majoritate. Dacă avem o majoritate i-aș propune domnului Simion să depunem o Moțiune de cenzură, să dăm acest guvern jos, al pierzătorilor”, a spus Ciolacu, la TVR.

De precizat că, potrivit celor care au lansat acest ”interes” – liderii AUR – demersurile privind suspendarea ar fi fost anunțate încă din campanie, în toamna trecută.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.