Se pregăteşte un “puci politic” în PNL: oamenii lui Cîţu se pregătesc să-l dea afară pe Orban înainte de alegerile interne!?

0
873
Ludovic Orban, Florin Citu-foto: ziare.com

Apropiat de președintele PNL, Ludovic Orban, deputatul liberal Ionel Dancă arată că echipa premierului Cîțu a convocat noaptea, la ora 23.00, Biroul Politic Național, pentru o ședință de dimineață de la ora 9.00. Dancă acuză „un puci politic în desfășurare”, relatează G4Media.ro.

„Cine semnează la ora asta o convocare a Biroului Politic National PNL pentru mâine dimineață la ora 9,00?! E nebunie totală în #echipadistrugatoare a Partidului National Liberal! E pur și simplu un puci politic în plină desfășurare la adresa democrației din PNL și a statului de drept din România. Când singurul lor sprijin politic mai e PSD nu pot face decât ca PSD,  #NoapteaCaHotii!”, a scris Dancă pe contul său de facebook, postând și mesajul primit prin telefon.

Ludovic Orban a fost chestionat și în emisiune la B1TV dacă echipa lui Florin Cîțu se pregătește să-l dea afară din partid, pentru că Biroul Politic Național ar fi format din oamenii premierului, care s-au întrunit deja și s-ar fi exprimat în sensul acesta.

„Veți fi dat afară din partid, înainte de Congresul PNL? Astăzi BPN s-a întrunit și a luat decizie ca cine se opune partidului să fie dat afara din partid?”, a fost întrebat Orban, cu referire la faptul că el a sugerat că va susține moțiunea de cenzură pentru demiterea premierului Cîțu.

„Sunt doar niște minți înfierbântate care consideră că o eliminare a mea îi va face să câștige alegerile în partid. Întrunirea de azi nu a fost statutară (…) EI nu cunosc nici prevederile Constituției… Eu îmi păstrez calmul, rar mi-a fost dat să mai scap un cuvânt nelalocul lui (…) Conducera BPN e formată din 79 de membri. Chiar dacă e o majoritate conjuncturală în jurul lui Cîțu nu înseamnă că toți îl susțin pe el. Nici nu se știe cine a fost prezent azi la ședință. Eu știu lideri importanți care nu au participat. Nu au fost Bolojan, Motreanu, Stolojan și alți lideri importanți…”, a comentat Ludovic Orban, citat de G4Media.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.