Se prelungește sau nu carantina în municipiul Constanța? Ce spune prefectul

1
1686

Carantina în municipiul Constanța s-a prelungit, începând de vineri, 4 decembrie a.c., orele 20.00, pentru o perioadă de 14 zile, din cauza ratei de infectare cu virusul Sars-Cov-2, la mia de locuitori care nu scăzuse sub cifra 10, încă de când s-a instituit prima dată carantinarea orașului, vineri, 20 noiembrie. Peste câteva zile orașul de la malul mării urmează să iasă din carantină, perioadă în care constănțenii au trebuit să circule cu declarație pe propria răspundere.

Pe data de 18 decembrie, cetățenii din Constanța ar putea să scape de carantină având în vedere că incidența este în scădere de câteva zile. Rata de infectare cu virusul Sars-Cov-2 în municipiul Constanța a scăzut semnificativ în ultimele zile luni, 14 decembrie a.c., ajungând la 9,60 la mia de locuitori. Duminică, 13 decembrie când rata de incidență raportată de către DSP Constanța a fost de 9,62. La nivelul județului Constanța, rata de incidență, raportată de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) Constanța, luni, 14 decembrie a.c., este de 6,49, la fel ca ieri.

Prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, a precizat că în câteva zile se va ști exact dacă se prelungește sau nu carantina în municipiul Constanța.

În ceea ce privește carantina din Constanța abia pe data de 17 decembrie ne vom putea pronunța după ce vom vedea rata incidenței din ziua respectivă. De la aceasta pornind se va face analiza de risc de către cei de la Direcția de Sănătate Publică și atunci o să vedem. Prelungirea este cam la limită”, a declarat Silviu Coșa.

Precizăm că în perioada de carantină sste strict interzisă intrarea/ieşirea din zona carantinată prin alte zone şi căi de acces decât cele deschise circulaţiei publice de pe drumurile naţionale, judeţene, comunale și forestiere. Totodată, circulaţia şi staţionarea în spaţii publice a persoanelor este interzisă, cu excepţia motivelor bine justificate, prevăzute în prezenta hotărâre, pe baza Declaraţiei pe proprie răspundere, legitimaţiei de serviciu sau a adeverinţei eliberate de angajator.

Mihaela GIUGLEA

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.