Un investitor de top din Capitală ridică o clădire cu 8 etaje în centrul stațiunii Mamaia

0
4958

În centrul stațiunii Mamaia, în apropierea hotelului Iaki, o firmă din București intenționează să ridice un imobil de opt etaje. Inițiatorul este Adrian Polec, un cunoscut antreprenor din România care deține Grupul Apx Hotels. Pentru ca noua construcție să poată începe mai este nevoie de câteva documentații. În această fază proiectul, adică elaborarea planului urbanistic de detaliu, este în dezbatere publică la Primăria Constanța, iar cei interesați pot trimite comentarii și observații.

La finalul anului 2017, societatea APX IMMO Property SRL a obținut certificatul de urbanism de la municipalitate în scopul demarării proiectului „Construire imobil P+8E+Terasa circulabilă cu destinația de locuințe colective”. Primăria Constanța a specificat atunci că este nevoie de întocmirea unei documentații tip PUD datorită necesității precizării modului de organziare a terenului privind circulația, parcajele și accesele carosabile și pietonale, conformarea arhitectural-volumetrică în raport cu vecinătățile ca urmare a regimului de înălțime recomandat, cu posibile retrageri între etajele 5 și 8, a precizării modului de ocupare a terenului ca urmare a POT-ului recomandat.

Terenul pe care se va ridica clădirea are o suprafată de 504.00 mp. Zona studiată prezintă câteva construcții existente, în principal cu funcțiune turistică P+2E…P+3E, precum și un imobil P+8E în curs de execuție cu funcțiunea de locuințe colective, care face parte din aceeași zonă cu terenul vizat de prezenta documentație, care a reglementata anterior printr-un PUZ. Restul loturilor sunt fie libere de construcții, fie ocupate de circulații auto și pietonale, spații de parcare și spații verzi.

În prezentul PUD se propune desființarea a două locuri de parcare din parcarea auto si realizarea a două accese distincte de 3.50m lățime. Toate spatiile de parcare auto necesare obiectivului de investitie se vor realiza în interiorul proprietății, fiind estimat un necesar de 14 locuri de parcare la un număr de 12 apartamente.

Publicul este invitat să transmită observații asupra documentațiilor disponibile online pe site-ul Primăriei Municipiului Constanța și propuneri privind intenția de elaborare a planului urbanistic de detaliu în perioada 14.12.2020 – 29.12.2020, prin email:primarie@primaria-constanta.ro, prin poștă la adresa Bulevardul Tomis, nr.51, etaj 1, serviciul strategii urbane sau registratura Primariei, la centrul de informare cetățeni, din incinta City Park Mall.

Societatea APX IMMO Property SRL a fost înființată în anul 2004 și are sediul în București, Sectorul 4. Asociați cu câte 50% din capitalul social sunt Nicoleta Polec și Adrian Alexandrin Polec, acesta din urmă fiind și administratorul firmei care se ocupă de cumpărarea și vânzarea de bunuri imobiliare.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.