Modernizarea parcului Tăbăcărie: Administrația locală vrea să cheltuie 65.000 de euro pentru serviciile de arhitectură și amenajare peisagistică

0
441

Primăria Constanța vrea să achiziţioneze servicii de arhitectură și de amenajare peisagistică pentru lucrări de intervenţii și modernizare pentru Parc Tăbăcărie, zona cuprinsă între Bulevardul Alexandru Lapusneanu – Sat Vacanţă – Lac Tăbăcarie – City Mall. Valoarea estimată a achiziției este de 270.000 de lei, fără TVA, adică 321.300 de lei, cu TVA (65.320,97 de euro). Ofertant este o firmă cu sediul în județul Ilfov, S.C. Tera Design Studio SRL.

În caietul de sarcini se fac precizări în legătură cu situația existentă și starea tehnică actuală a zonei.

„Starea actuală a zonei asupra căreia se va interveni prin lucrări de modernizare necesită regenerare. Acest lucru va avea o contribuție importantă la creșterea calității vieții și la îmbunătățirea urbanistică a acestor zone. Activitățile ce au la bază petrecerea timpului în societate au nevoie de spații publice adecvate, destinate tuturor categoriilor de vârstă, fără disfuncționalitate create de intersectarea cu fluxurile rutiere. Interacțiunea dintre spațiul și viața publică este un principiu dinamic ce stă la baza studiului urbanistic real, ce conduce la dezvoltarea sustenabilă și responsabilitatea socială”, potrivit documentului.

Totodată, la capitolul necesitate și oportunitate a investiției se arată că se dorește creșterea gradului de siguranță a circulației pietonale în orice perioadă a anului.

„Prin reabilitarea acestei zone, locuitorii municipiului Constanța pot beneficia de un spațiu natural, în care se pot plimba și recrea. Se va realiza integrarea armonioasă, din punct de vedere arhitectural, în vederea creșterii gradului de siguranță a circulației pietonale în orice perioadă a anului”, conform caietului de sarcini. Durata contractului va fi de maxim șase luni de la data emiterii primului ordin de începere.

Obligațiile prestatorului

Se vor prezenta următoarele:

  • Proiect de amenajare exterioară 3D în care se propune identificarea stilului de amenajare dorit, a nevoilor de spațiu și funcționale
  • Cantități material dendrologic
  • Proiect tehnic de plantare
  • Concept plantare și dotări
  • Planuri materiale, culori, finisaje, accesorii, poziționarea aleilor, etc
  • Prestatorul trebuie să facă dovada (copie lizbilă după atestatul profesional, atașată ofertei) următorilor specialiști: arhitect coordonator cu drept de semnătură, arhitect

Vor fi propuse finisaje și material dendrolgic existent, steoreotomie: alei și tipuri de material, potrivit documentului.

Detalii despre firmă

Tera Design Studio SRL a fost înființată în anul 2017 și are sediul în satul Dudu, din județul Ilfov. Administratori sunt Andrada Eftimie și Maria Tamara Roseti. Acestea sunt și asociate. Firma se ocupă cu „activități de design specializat”. În anul 2021 a avut o cifră de afaceri de 858.487 de lei, un profit net de 512.648 de lei și doi angajați, potrivit datelor publicate de listafirme.ro.

Pe 26 octombrie 2021, Primăria Constanța a încheiat un contract cu Tera Design Studio SRL, pentru „elaborarea documentației tehnico-economice (Temă De Proiectare,Studii De Teren – Geotehnic Și Topografic, SF – Inclusiv Studiu Peisagistic, Proiect Tehnic Pentru Autorizarea Lucrărilor, POE, PT, DE Și Altele – Asistență Tehnică Din Partea Proiectantului) aferentă obiectivului de investiții “Perdea Verde”. Valoarea acestuia a fost de 337.311,32 de lei, fără TVA, adică 401.400,47 de lei, cu TVA (81.600,98 de euro).

Context:

Primăria Constanța a alocat bani în bugetul municipiului, în urma unei rectificări, adoptate, luni, 14 noiembrie a.c., în Consiliul Local Constanța, pentru „servicii de arhitectură și de amenajare peisagistică pentru lucrări de intervenții și modernizare pentru Parc Tăbăcărie, zona cuprinsă între bulevardul Al. Lăpușneanu – Sat Vacanță – Lac Tăbăcărie – City Mall”. Este vorba despre suma de 1.000 de lei.

Municipalitatea își dorește reabilitarea parcului Tăbăcărie cu bani din bugetul local. Acest demers ar putea fi demarat în primăvara anului 2023. Totodată, vor fi reabilitate și malurile lacului Tăbăcărie. City managerul Felicia Ovanesian a precizat, la începutul lunii octombrie, că municipalitatea își dorește ca din primăvara anului 2023 să se „apuce de treabă” în cazul parcului Tăbăcărie. Aceasta a spus că vor fi folosiți bani din bugetul local, deoarece „nu sunt disponibile, încă, fonduri europene”, în acest sens. Fondurile europene sunt dedicate proiectelor privind înființarea unor parcuri în cartierele Veterani și Compozitori, a adăugat city managerul Constanței.

Petruț IACOB

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.