Lista infractorilor periculoși din România, din categoria Most Wanted

0
41047

Circa 81 de persoane sunt date în urmărire, fiind în categoria ”Most Wanted” a Poliției Române, la finele anului 2022. Evaziune fiscală, furturi, grupuri infracționale și chiar crime – toate aceste fapte se regăsesc în ”portofoliile” celor căutați de oamenii legii.

Spre exemplu, Memet Ali Gener, născut în 1991, domiciliat în Nufăru, Tulcea, este dat în urmărire, din categoria ”Most Wanted”. Acesta a fost condamnat la pedeapsa de 7 ani și 2 luni închisoare pentru trafic de persoane, proxenetism, infracțiuni la regimul armelor, trafic de droguri. În luna octombrie 2016 a indus în eroare o persoană de sex feminin pe care a ținut-o la domiciliul său și a transportat-o în Germania, unde a obligat-o la practicarea prostituției. A introdus în România un pistol și grindere pentru mărunțirea canabisului. La domiciliul său a fost pus în evidența THC.

Florentin Gorea e și el pe lista mai sus menționată, născut în 1963, în Bacău. Tribunalul Bacău a dispus condamnarea inculpatului la pedeapsa de 7 ani și 4 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.

Și Laurențiu Eugen Ganea, născut în Iași, domiciliat în Bacău, condamnat la 6 ani de închisoare pentru evaziune fiscală.

Pe numele lui Ioan Lucian Mihaltan a fost emis MEPI nr. 604 din 21.12.2021 de către Tribunalul Timiș, având de executat o condamnare de 11 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, furt calificat în formă continuată, complicitate la furt calificat, furt calificat cu consecințe deosebit de grave în formă continuată, nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Pe lista Most Wanted este și Florin Duduianu, din Buzău, pe numele lui fiind emis de Judecătoria Sectorului 1 București, mandatul de arestare preventivă, nr. 86 din data de 14.08.2020, pe o perioadă de 30 de zile, pentru săvârșirea infracțiunilor de șantaj, tâlhărie și tâlhărie calificată.

Florin Cosmin Boacără, din Mehedinți, este căutat pentru tentativă de omor. Și Radu Dorel, din București, este căutat pentru tentativă de omor, fiind condamnat la 7 ani și 6 luni.

Miluț Liviu Ciucheș din Roman, a primit un mandat de arestare preventivă pentru  30 zile pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, omor calificat, tentativă de omor calificat și tâlharie calificată. Este vorba despre faptul că,  în perioada aprilie 2014, în timp ce se afla pe teritoriul Irlandei, inculpatul împreună cu alți cetățeni români au constituit un grup de criminalitate organizată cu scopul obținerii de venituri financiare din fapte ilegale, fiind suspecți de comiterea de acte materiale ale infracțiunilor de șantaj, omor calificat, tentativă la omor calificat și tâlhărie calificată.

În continuare, în categoria Most Wanted o regăsim și pe Livia Vinerica, din Bacău, care a fost condamnată la pedeapsa de 6 ani închisoare pentru comiterea infracțiunii de trafic de persoane constând în aceea că în cursul anilor 2012-2013 a recrutat mai multe minore, pe care le-a exploatat sexual, constrângându-le prin amenințări și violențe, să practice prostituția.

Gabriel Aurel Popoviciu, din București, a fost condamnat de Curtea de Apel București a emis mandatul de executare a pedepsei închisorii nr. 352 din 02.08.2017, fiind condamnat la 7 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la abuz în serviciu în formă calificată și dare de mită.

Daniliuc Eugen este urmărit pentru că a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru tentativă de omor.

Gheorghe Clapon din Iași a fost condamnat la executarea pedepsei de 5 ani și 6 luni închisoare pentru săvârșirea următoarelor infracțiuni: ultraj, spălare de bani și trafic de influență și la executarea pedepsei de 9 ani și 8 luni închisoare pentru săvârșirea următoarelor infracțiuni: mărturie mincinoasă, înșelăciune, spălare de bani, uz de fals și ultraj contra bunelor moravuri.

Și Nicolae Sorin Flucșa, din Timișoara, este condamnat la o pedeapsă de 21 ani, 8 luni, 666 zile închisoare și 6.500 lei amendă penală pentru comiterea infracțiunilor: proxenetism în formă continuată, omor calificat, lipsire de libertate în mod ilegal, ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea ordinii și liniștii publice, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și înșelăciune.

Andrei Trofim, din Moldova, a fost condamnat la pedeapsa de 15 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de omor și tâlhărie calificată. Poliția Română a precizat, în descriere, că este violent.

Ion Emanuel Dan este căutat după ce a fost condamnat la 9 ani și jumătate de închisoare pentru tentativă la omor calificat.

Gabor Gabriel – condamnat la 6 ani și 9 luni de închisoare pentru ultraj cu tentativă de omor asupra unui polițist.

Enderle Ildiko este căutată pentru că s-a sustras executării a patru mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, fiind condamnată pentru trafic de persoane, trafic de minori și constituirea unui grup infracțional organizat.

Omar Mukhles a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru infracțiuni de terorism.

Bruzelea Silviu Bogdan a fost condamnat la 20 de ani de închisoare pentru omor calificat.

Zhao Junguo – condamnat la 20 de închisoare pentru omor.

Piclisan Claudiu Gheorghe – condamnat la 10 ani de închisoare pentru trafic de persoane.

Rodideal Vasile a fost condamnat la 12 ani și jumătate de închisoare pentru constituirea și susținerea unei grupări de criminalitate organizată, deținerea fără drept de muniție destinată armelor de război, instigare la omor calificat și deținerea unor bancnote false, în vederea punerii în circulație.

Xia Fang a fost condamnat la închisoare pentru omor.

Sami Youssef Fawaz: Mandat de executare a pedepsei închisorii cu nr. 630 din 14.10.1999 emis de Tribunalul București Secția I Penală, în baza S.P. nr. 447 din 16.09.1999 a Tribunalului București Secția I Penală, definitivă prin neapelare, fiind vorba de o pedeapsă de 10 ani închisoare pentru infracțiunea de tentativă la omor.

Xu Min, din China, este dat în urmărire, fiind condamnat la 20 de ani inchisoare pentru săvârșirea infracțiunii de omor calificat.

Ion Nicolae, din Brăila: la data de 14.05.1993 împreuna cu o altă persoană au pătruns în locuința părții vătămate A.S. Arad pe care l-au ucis prin împușcare, au rănit prin împuscare pe partea vătămată B.A. și a rănit prin aplicarea a trei lovituri de cutit pe C.C.. Este deosebit de periculos, potrivit Poliției Române.

Iar lista continuă cu indivizi ale căror acțiuni le-au adus condamnări sau mandate preventive de arestare pentru fapte penale, de la furturi și până la omor calificat.

Liliana BELCIUG

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.