Administrația locală a prelungit termenul pentru depunerea ofertelor pentru demolarea stadionului „Gheorghe Hagi”, până în apropierea Crăciunului

0
455
Sursa foto: Constanța TV

Primăria Constanța a prelungit termenul în vederea depunerii ofertelor pentru lucrările de demolare a stadionului „Gheorghe Hagi”. Motivul invocat este numărul mare de solicitări de clarificări din partea operatorilor economici. Termenul este 21 decembrie 2022. Termenul a fost prelungit, inițial, până la data de 5 decembrie 2022. Acesta era prevăzut pentru 24 noiembrie 2022, conform eratelor publicate pe platforma de achiziții publice.

„Urmare a numărului mare de solicitări de clarificări din partea unor operatori economici interesați privind documentația de atribuire a procedurii simplificate având ca obiect <<Proiectare și execuție desființare construcții existente pe amplasamentul “Complexului Stadion Gheorghe Hagi,>>,având codul de identificare SCN1116805/08.11.2022, autoritatea contractantă a prelungit perioada de depunere a ofertelor până la data de 21.12.2022”, se arată în clarificarea din oficiu, publicată pe SEAP, pe data de 24 noiembrie 2022.

Numele societăților vor fi publicate automat de sistem după închirierea perioadei de depunere a ofertelor, ne-au transmis reprezentanții Primăriei Constanța.

Context:

Primarul Constanței a vorbit joi, 24 noiembrie a.c., în cadrul unei conferințe de presă, de problemele generate de demolarea Stadionului „Gheorghe Hagi”, care ar duce la mii de tone de deșeuri. În cel mai nefericit caz, edilul-șef a anunțat că ar putea fi suplimentat bugetul pentru lucrările de demolare.

Citește mai multe aici: Primarul Vergil Chițac susține că ar putea fi suplimentat bugetul pentru lucrările de demolare a Stadionului „Gheorghe Hagi“ – focuspress.ro

La începutul lunii noiembrie a.c., Primăria Constanța a lansat achiziția privind proiectarea și execuția desființării construcțiilor existente pe amplasamentul „Complexului Stadion Gheorghe Hagi”. Valoarea estimată este de 12.312.783,77 de lei, fără TVA, adică 14.652.212,69 de lei, cu TVA (2.990.065,32 de euro). 

Este inclus și costul pentru transportul/depozitarea materialelor rezultate din demolare.

„Serviciile de proiectare sunt necesare pentru execuția de lucrați de demolări, demontări, dezafectări, defrișări și colectare, sortare și transport la depozitele autorizate al deșeurilor rezultate. În vederea demolării activelor de pe amplasamentul menționat, a fost elaborată expertiza tehnică. După executarea lucrărilor de demolare și desfacere, deșeurile rezultate vor fi încărcate și transportate la locul prevăzut în documentațiile de urbanism. În elaborarea devizului general se va include și costul cu transportul/depozitarea materialelor rezultate din demolare”, conform documentului.

Durata de prestare a serviciilor este de 210 de zile.

În expertiza tehnică se precizează faptul că se vor lua măsuri pentru diminuarea degajărilor de moloz și praf asupra proprietăților învecinate. Totodată, modul de demolare nu va afecta persoanele aflate în clădirile din vecinătate.

Pentru a nu influența negativ clădirile învecinate, cele 3 turnuri (sau toate 4) se recomandă a se demola printr-un proces de implozie controlată sau printr-un proces de demolare, de sus în jos, utilizând fălci pulverizatoare (foarfece) montate pe macara turn. Mijloacele mecanizate grele, care ar putea genera vibrații și șocuri mari asupra clădirilor învecinate, precum și prăbușiri necontrolate ale părților care se desfac în apropierea limitei de proprietate sunt interzise. Executantul va imagina și pune în operă panouri sau bariere de protecție, estacade, etc., pentru a proteja vecinătățile. Se vor lua de asemenea măsuri pentru diminuarea degajărilor de moloz, praf asupra proprietăților învecinate și spațiului public. Modul de demolare și de acționare cu utilajele nu vor afecta și nu vor periclita persoanele aflate în clădirile învecinate și a celor aflate pe trotuar sau carosabil, nici bunuri materiale aflate în afara proprietății aferente construcției demolate”, potrivit documentului.

Petruț IACOB

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.