Arhitectul Pălimaru a obținut certificat de urbanism pentru containere cu funcțiunea de comerț en-gros, pe bulevardul Aurel Vlaicu

0
459

Primăria municipiului Constanța a eliberat, în cursul zilei de luni, 5 decembrie a.c., un certificat de urbanism pentru amplasarea unor containere ce vor avea funcțiunea de comerț en-gros, pentru o perioadă de cinci ani, iar investitorul este un cunoscut arhitect. Terenul care a generat PUD are o suprafață de 8.795 mp și se află în intravilanul orașului.

Astfel, actul de urbanism cu numărul 3.081 din data de 12.05.2022, vizează „Amplasare containere – echipamente cu funcțiunea de comerț en-gros fără fundații, pe o perioadă de cinci ani”. Documentul este valabil un an, iar amplasamentul este situat pe bulevardul Aurel Vlaicu, numărul 143 din municipiul Constanța. Pe site-ul primăriei, la secțiunea „Certificate de urbanism” nu apare numele și prenumele solicitantului, deoarece este aplicat Regulamentul GDPR, privind protecția datelor cu caracter personal. Însă, tot pe site-ul municipalității, în luna ianuarie a.c., a fost afișat un anunț de consulare pentru elaborarea unui Plan Urbanistic de Detaliu (PUD), iar inițiatorul este Constantin Alin Pălimaru, de profesie arhitect.

Amplasamentul studiat prin P.U.D. este situat pe bulevardul Aurel Vlaicu, nr.143 (lot 2/1+lot 2/2)-lot 2, nr Cadastral 250473 din municipiul Constanța. PUD-ul acesta urmărește reglementarea din punct de vedere urbanistic a zonei supuse studiului, în vederea stabilirii condițiilor de realizare a unor construcții definitive cu destinație depozitare (spații închise-hale), comerț en-gros, spații prezentări- expoziții, birouri cu regim de înălțime parter și P+1E.

Investitorul s-a răzgândit: acum vrea comerț en-gros, în 2015 voia parcare

Precizăm că în anul 2015, arhitectul Constantin Alin și Mihai Pălimaru au depus la instituția abilitată de mediu Constanța un memoriu de prezentare a „Amenajare parcare (platformă pietruită, împrejmuire teren, cabină pază, grup sanitar)“. Astfel, se propunea amenajarea terenului situat în judeţul Constanţa, municipiul Constanţa, bulevardul Aurel Vlaicu nr. 143, lot 1, în vederea realizării unei parcări auto. Pentru proiect a fost eliberat chiar și u Certificatul de Urbanism, numărul 1.812 din data de 09.06.2015.

După mai mulți ani, în 2021, beneficiarul a realizat un Plan Urbanistic de Detaliu pentru reglementarea din punct de vedere urbanistic a zonei, pentru proiectul de amplasare de containere, echipamente cu funcțiunea de comerț en-gros fără fundații. Potrivit PUD-ului, se are în vedere realizarea unor construcții definitive cu destinație de depozitare, comerț en-gros, spații prezentări și expoziții, dar și birouri, cu regimul de înălțime parter și P+1Etaj.

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.