Certificat de urbanism pentru reabilitarea pasarelei din stațiunea Mamaia

0
972
Plimbări pe pasarela din Mamaia. FOTO Cătălin SCHIPOR

Primăria municipiului Constanța a eliberat, în cursul zilei de luni, 5 decembrie a.c., certificatul de urbanism pentru reabilitarea pasarelei maritime din stațiunea Mamaia. Precizăm faptul că municipalitatea a atribuit, în luna septembrie a.c., un contract privind achiziția lucrărilor de extracție a piloților pasarelei maritime (estacadă) – Hotel Victoria de pe zona înnisipată, în valoare de 328.463,41 de lei, cu TVA (66.705,88 de euro). Astfel, după demontarea parțială de pe zona înnisipată, ea va fi reabilitată.

Actul de urbanism cu numărul cu numărul 3.075 din data de 05.12.2022 vizează „Reabilitare pasarelă maritimă amplasată în stațiunea Mamaia, zona Hotelului Victoria”. Amplasamentul este situat în zona Hotelului Victoria din stațiunea Mamaia, municipiul Constanța. Documentul este valabil doi ani.

Pontonul din stațiunea Mamaia a fost inaugurat pe vremea administrației Mazăre, în urmă cu zece ani, în 2012, iar de mai bine de doi ani este închisă circulației publicului și nici nu va fi redeschis până la sfârșitul anului curent, au transmis reprezentanții Primăriei municipiului Constanța.

Acesta a suferit modificări din cauza lucrărilor de înnisipare din stațiunea Mamaia. În anul 2019, pontonul a fost închis din timpul iernii până la sfârșitul lunii iunie pentru lucrări de reparații și întreținere. Obiectivul din stațiunea Mamaia a fost finanțat, la acea vreme, cu bani de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului (MDRT) și din bugetul municipiului Constanța. Investiția s-a ridicat, potrivit primarului Constanței din acea perioadă, Radu Mazăre, la aproximativ un milion de euro.

La începutul sezonului estival administrația locală a montat la intrarea pe pasarelă un gard, alături de un anunț ce anunța că acea zonă este periculoasă, însă mesajul a fost complet ignorat de către constănțeni și turiști ce au pus la pământ gardul.

Reamintim că pasarela maritimă din Mamaia avea 420 de metri și a costat peste 1,5 milioane de euro, fonduri asigurate de Ministerul Dezvoltării și din bugetul local. În capăt aceasta are un debarcader, după momentul inaugurării, în vara lui 2012, fiind organizate curse de agrement cu un vaporaș. Ea a fost reparată ultima oară în iunie 2019, cu aproape 60.000 de lei.

Loredana MIHAI

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.