Se realizează Harta școlilor dezavantajate din România

0
166
Elevii la scoală - Foto: Primăria Constanța

Ministerul Educației și Cercetării începe procesul de dezvoltare a Hărții școlilor dezavantajate din România, instrument esențial pentru promovarea unei educații incluzive de calitate pentru toți copiii. Aceasta va avea un rol important în procesul de stabilire a modului și a priorităților de alocare a resurselor, și a proiectelor din viitorul exercițiu financiar 2021 – 2027, dar și pentru a putea ghida intervenții strategice realizate de Guvern, menite să reducă clivajele din educație.

Cu ajutorul unor parteneri din mediul asociativ, instituțional și universitar care pot sprijini acest proces cu expertiza si resursele necesare, Ministerul Educației și Cercetării va realiza o hartă a școlilor dezavantajate din România, prin intermediul căreia se vor identifica nevoile generale reale și problemele specifice ale școlilor, de la lipsa infrastructurii (toalete, apă potabilă etc.) până la calitatea actului educațional. Harta școlilor dezavantajate va reprezenta un instrument necesar pentru stabilirea modului de alocare a resurselor și proiectelor din viitorul exercițiu financiar 2021 – 2027.

Pentru realizarea acestui obiectiv, Monica Cristina Anisie, ministrul Educației și Cercetării, a invitat o serie de organizații cu activități și rezultate relevante în ceea ce privește asigurarea echității în educație să se alăture demersului inițiat de minister.

Avem convingerea că, într-un astfel de parteneriat, vom reuși să realizăm această Hartă a școlilor dezavantajate din România, cu ajutorul căreia să putem interveni punctual și adapta intervențiile de la nivel central, județean și local, în beneficiul fiecărui elev din România“, a declarat ministrul Monica Cristina Anisie.

Vineri, 30.10.2020 va avea loc prima întâlnire cu partenerii M.E.C., fiind așteptați să participe reprezentanții UNICEF în România, ai Consiliului Europei, ai Universității din București, ai Institutului Național pentru Statistică și ai Fundației Agenția de Dezvoltare Comunitară „Împreună“.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.