Se ridică un bloc de 8 etaje pe bulevardul Mamaia: a fost emis Certificatul de Urbanism, “la a doua strigare”

0
2261
Sursa foto: Facebook/Info Trafic jud.Constanţa

Un investitor constănțean, Marius Stamate, cunoscut pentru nenumăratele proiecte ce vizează blocuri și locuințe colective, a primit undă verde din partea Primăriei Constanța pentru construirea unui imobil de 8 etaje pe Bulevardul Mamaia din Constanța, zona Dolce Vita, sau fostă zona Pinguin, la numărul 425.

Vorbim despre firma Marco Chim SRL care intenționează să realizeze această investiție, în stațiunea Mamaia. Această firmă are la activ mai multe proiecte finalizate sau în derulare, în ceea ce privește construirea imobilelor cu mai mult de 4 etaje, în zone aglomerate ale orașului, cum ar fi: Bulevardul Aurel Vlaicu, Soveja, Scafandrilor, strada Adamclisi, zona City Park, Melbo Mamaia, Corbului, Gh. Marinescu, Pescărie.

Interesant este faptul că noul proiect, cel pentru care Primăria Constanța a emis la data de 29 iulie a.c. Certificatul de Urbanism, a fost respins nu cu mult timp în urmă, tot de autoritățile locale, pe motiv că zona nu se încadrează în regimul de înălțime aprobat prin Planul Urbanistic Zonal.

Una peste alta, la începutul lunii iunie, Primăria Constanța a emis Certificatul de Urbanism nr. 1823. Conform documentului, este vorba de „construire imobil D+P+5E cu funcția de centru educațional pentru copii, grădiniță, loc de joacă, after school cu loc de luat masă, împrejmuire teren și organizare de șantier”, în zona Campus din Tomis Nord.

De menționat este faptul că, această firmă dorește să se extindă continuu, plus că are în plan proiecte de construcții ce vizează imobile ”zgârie nori”, iar tot în stațiunea Mamaia mai intenționează să ridice o clădire cu regim de înălțime de 15 etaje pe un teren de 1.200 mp, care apare pe lista terenurilor retrocedate de fostul edil Radu Mazăre.

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.