Se suspendă internările și operațiile pentru 30 de zile: excepție fac urgențele și nașterile

0
737
Bolnav COVID-19

Din cauza creșterii numărului de cazuri de COVID-19, spitalele publice din toată țară vor suspenda, pentru 30 de zile, internările și operațiile care nu reprezintă urgențe.

„Cifrele continuă să crească, aproape avem o cifră dublă față de lunea trecută. Și nu vedem încă o tendința de plafonare sau de scădere. Din acest motiv, după discuții cu cei de la Ministerul Sănătății, suntem nevoiți să emitem un ordin pe 30 de zile care prevede că managerii unităților sanitare publice cu paturi dispun măsuri pentru suspendarea internărilor pentru intervenții chirurgicale și pentru alte tratamente și investigații care nu reprezintă urgență și care pot fi reprogramate“, a declarat secretarul de stat Raed Arafat luni seară, 4 octombrie a.c.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a specificat că ordinul nu se aplică urgențelor, femeilor însărcinate care necesită controale obligatorii, pacienților cu afecțiuni oncologice cronice sau care necesită proceduri de dializă.

Pentru fiecare caz, măsurile se aplică pe baza analizei medicului curant de specialitate. Acesta va trebui să menționeze în foaia de observaţie care este motivaţia medicală ce impune internarea bolnavului.

„Adică, fiecare caz este analizat de medicul care tratează cazul respectiv şi decide dacă poate fi reprogramat, poate fi amânat sau dacă trebuie neapărat să fie tratat în această perioadă în unitatea respectivă“, a explicat Arafat el.

De asemenea, managerii spitalelor vor distribui personalul disponibil către structurile care tratează bolnavi de COVID-19.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.