Se va înființa rețeaua de distribuție a gazelor naturale în localitatea Tuzla

0
1100

Locuitorii din localitatea Tuzla au motive de bucurie. În curând unitatea administrativ teritorială se va racorda la rețeaua de distribuție a gazelor naturale. Investiția a fost supusă consultărilor instituției abilitate de mediu.

În luna mai a anului curent Primăria Tuzla a depus documentația necesară privind înființarea rețelei de gaze naturale în localitate. În acest sens, Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Constanța a decis, ca urmare a consultărilor desfăşurate în cadrul şedinţei Comisiei de analiză tehnică faptul că această investiție nu se supune evaluării impactului asupra mediului.

Rețeaua de distribuție gaze naturale medie presiune se va amplasa în intravilanul și extravilanul localității Tuzla, se va executa din conducte de polietilena de înaltă densitate. Aceasta va avea o lungime de aproximativ 38413 ml și va asigura un debit de 2500 mc/h calculat pentru Comuna Tuzla județul Constanța.

Toate suprafețele specificate mai sus aparțin domeniului public al comunei Tuzla județul Constanța, conform Inventarului bunurilor ce aparțin domeniului public al localității cu completările și modificările în vigoare, fiind terenuri situate în intravilan.

Conform studiului de fezabilitate rețeaua de gaze se întinde pe o distanță de 60 de kilometri ce va acoperi toate străzile comunei. După finalizarea lucrărilor, la rețeaua de gaze se vor racorda 2460 de gospodării, agenții economici de pe raza comunei dar și instituțiile publice. Înființarea rețelei de distribuție de gaze naturale în comună presupune realizarea unui sistem de alimentare cu gaze naturale a consumatorilor din zonă. Obiectivul este realizarea unei investiții durabile care va fi integrată în infrastructura existentă și corelată cu investițiile viitoare, în vederea conformării cu cerințele legislației în vigoare.

Loredana MIHAI

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.