Un individ care se credea un important dealer de droguri și încerca să-și facă „piață de desfacere“ la Năvodari, se chinuie să iasă din pușcărie, dar fără succes. Acesta a formulat cerere de eliberare condiționată la Judecătoria Medgidia, însă magistrații nu au fost în asentimentul său. Mai are o șansă la Tribunal. Alături de el, și colegii săi, implicați în aceeași „afacere“, se află în aceeași situație.
Laurențiu Saharoschi a fost condamnat, în iulie 2023, la 3 ani și 2 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și efectuare, fără drept, de operațiuni susceptibile a avea efecte psihoactive. Alături de el, la vremea respectivă, au mai fost condamnate alte persoane, iar polițiștii le-au identificat și escortat la Penitenciarul Poarta Albă, pentru punerea în aplicare a mandatelor de executare.
După circa un an și jumătate de la rămânerea definitivă a sentinței penale, Laurențiu Saharoschi a cerut Judecătoriei Medgidia, pe 10 ianuarie, să îl lase în libertate condiționat, asta după ce a trecut prin filtrul Comisiei de liberare condiționată din cadrul penitenciarului.
Răspunsul judecătorilor a venit pe 15 ianuarie a.c., însă nu a fost cel așteptat. Instanța a respins propunerea comisiei privind liberarea condiționată. În această situație, condamnatul a contestat decizia judecătorilor de la Medgidia, întrucât nu era o hotărâre definitivă.
Astfel, cererea sa a ajuns la Tribunalul Constanța și urmează a fi analizată pe 24 februarie.
Reamintim că Laurențiu Saharoschi și ceilalți traficanți condamnați au fost monitorizați de anchetatori, iar în ianuarie 2021, polițiștii și procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism au efectuat 14 percheziții domiciliare, dintre care 13 în județul Constanța și una în județul Mureș, la locuințele unor persoane bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat, specializat în procurarea, prepararea și distribuirea unor substanțe noi, cu proprietăți psihoactive, fiind vorba chiar despre inculpații menționați mai sus.
Din cercetări a reieșit că, din august 2020 și până în 2021, cei cinci ar fi procurat substanțe noi, cu proprietăți psihoactive, din China și Olanda, pe care le-ar fi preparat, stocat și oferit spre vânzare în județele Constanța și Mureș.
În urma perchezițiilor, oamenii legii au indisponibilizat 184 de grame de substanțe noi cu efecte psihoactive, trei cântare electronice de precizie, un grinder, 14 telefoane mobile, cinci laptopuri, un pistol tip airsoft, 4.400 de lei, precum și alte bunuri cu valoare probatorie.
În martie 2021, cei cinci au fost trimiși în judecată, iar doi ani mai târziu au fost condamnați și au ajuns la „răcoare“.
Daaniel ALBU