Se vor asfalta străzile din cartierul Tineretului din oraşul Ovidiu

0
907

Orașul Ovidiu se află pe traseul turistic al litoralului românesc, la 10 km de Constanța şi 15 km de staţiunea Mamaia. Acest lucru este unul benefic pentru oraș, deoarece există și spații de cazare, mai ales pe partea cu lacul Siutghiol. De-a lungul timpului, primarul George Scupra a demarat mai multe proiecte pe partea de infrastructură. Acum, străzile celui mai nou cartier al orașului vor fi şi ele asfaltate.

Orașul Ovidiu s-a dezvoltat armonios în ultimii anii. S-au ridicat foarte multe locuințe noi, astfel s-au creat noi cartiere. Cel mai nou dintre acestea, cartierul Tineretului, va avea din acest an şi străzile asfaltate. Administrația locală a depus la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța proiectul „Amenajare străzi și trotuare în cartierul Tineretului”, urmând să fie asfaltate străzile Soarelui, Luceafărului, Norilor, Stelelor, Lunii și Belvedere. Reprezetanții APM au hotărât că acest proiect nu se supune evaluării impactului asupra mediului.

Prin proiect se propun următoarele lucrări: executarea lucrărilor de săpătură, așternerea stratului de nisip în grosime de 10 cm, așternerea și compactarea stratului de piatră spartă, executarea stratului de macadam, montarea de borduri mari și executarea semnalizării rutiere. Totodată au fost prevăzute spații verzi cu lățime de 1,50 m și trotuare cu lățimea de 1,50 m. Între partea carosabilă și spațiul verde au  fost prevăzute borduri prefabricate cu dimensiunile de 20x25x100 cm, iar între spațiul verde și trotuar – borduri prefabricate cu dimensiunile de 10x10x50 cm.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.