Se vor construi alte două blocuri de patru şi şase etaje în cartierul Boreal

0
268
foto cu rol ilustrativ

Orașul Constanța, raiul investițiilor imobiliare. Atât persoane juridice, cât și persoane fizice își arată intenția de a construi în diferite zone ale orașului de la malul Mării Negre. O constănțeancă intenționează să edifice în cartierul Boreal, două imobile de patru și șase etaje.

Astfel, Caterini Mușe, beneficiarul investiției, a depus la Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Constanța memoriile de prezentare ale proiectelor. Un prim proiect se referă la „Construire imobil S+P+4E – locuințe colective și spații comerciale la parter”, cu respectarea HCL nr. 121/16.05.2011 – se admit funcțiuni comerciale și servicii profesionale și mici activități manufacturiere, cu condiția ca suprafața acestora să nu depășească 250mp propus a fi amplasat pe strada Monaco la numărul 8 din municipiul Constanța.
 
Al doilea proiect constă în „Construire imobil S+P+6E cu funcțiunea de locuințe colective și spații comerciale la parter”, propus a fi amplasat pe strada Monaco, la numărul 10 din municipiul Constanța.

Proiectele propuse se încadrează în tendințele de dezvoltare ale orașului Constanța înregistrate în ultimii ani, învecinându-se cu terenuri pe care au fost edificate construcții cu destinații locative sau publice, în prelungirea cartierelor Tomis Plus și Boreal.

Scopul proiectele este realizarea unor investiții durabile care va fi integrată în rețeaua urbană existentă și viitoare, pentru de a aduce un plus valoare zonei și pentru a contribui la extinderea capacității locative a orașului Constanța.

Imobilul de patru etaje va avea 8 locuri de parcare la subsol, la parter un spațiu comercial, hol de acces, scară și 8 locuri de parcare, etaj 1-4 – scara și hol, spațiu comun – uscătorie, cu un total de 12 unități locative, fiecare dispunând de bucătărie/living, 1/2 dormitoare, 1/2 băi și balcoane, etaj tehnic. Capacitatea totală a imobilului 12 unități locative, putând găzdui între 12 și 36 locatari.

Pe de altă parte, imobilul de șase etaje va dispune de 12 locuri de parcare la subsol parcări- 12 locuri, la parter, spații comerciale, 8 locuri de parcare, etaj 1-5 – scara și hol, spațiu comun – uscătorie, lift, cu un total de 14 unități locative. Capacitatea totală a imobilului 16 unități locative, putând găzdui între 16 și 32 locatari.

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.