Se vor moderniza drumurile județene DJ393 Arsa și DJ391 Albești- Coroana din județul Constanța

0
56

Lucrările de modernizare asupra drumurilor județene continuă, iar ca urmare a solicitării de emitere a acordului de mediu adresate de Consiliul Județean Constanța prin Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri Constanța (RAJDP) înregistrată la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa cu nr. 8087 din 23.07.2019, APM a decis, în urma consultărilor desfăşurate în cadrul şedinţei Comisiei de analiză tehnică din data de 09.02.2021 că proiectul: ”Modernizare DJ393 ARSA – DJ391 – Albești – Coroana, com.Albesti, satul Arsa, Albesti și Coroana, județul Constanța, nu se supune evaluării impactului asupra mediului.

Tronsonul de drum judeţean DJ 393 ce face obiectul investiţiei are o lungime totală de 9691.69 ml, face legătura între reşedinţa comunei Albeşti şi  satele componente Arsă şi Coroana şi este împărţit în două sectoare distincte respectiv sectorul 1: Arsă-Albeşti şi sectorul 2: Albeşti-Coroana.

Sectorul 1 are o lungime de 2958.32 ml, începe în localitatea Arsă şi se sfârseşte la intresecţia cu DJ391 în apropierea localităţii Albeşti.

Sectorul 2 are o lungime de 6733.37 ml, începe în localitatea Albeşti la intersecţia cu DJ391 şi se sfârşeste la ieşirea din localitatea Coroana.

Lucrările propuse se vor realiza pe amplasamentul actual al drumurilor, în intravilanul şi extravilanul comunei Albeşti.

În profil longitudinal, drumurile au şi declivităţi sub 0.50% dar şi peste 7%, nefiind asigurată scurgerea apelor în sens longitudinal în totalitate.

Lucrările de drum au fost proiectate astfel încât să păstreze traseul actual, fiind amplasate în totalitate pe domeniul public.

Suprafaţa de rulare existentă este alcatuită în cea mai mare parte dintr-o pietruire cu grosime variabilă, numeroase denivelări, gropi, făgaşe formate din scurgerea apelor din precipitaţii, fără pante transversale făcând improprie circulaţia mijloacelor de transport şi a locuitorilor în condiţii de siguranţă şi confort, în special pe timp ploios.

Soluţia rezultată în urmă aprobării Documentaţiei de Avizare a Lucrărilor de Intervenţii (D.A.L.I.) pentru modernizarea tronsonului de drum judeţean DJ 393 ce face obiectul investiţiei constă în execuţia unei structuri rutiere flexibile pe toată lungimea de 9691.69 ml, astfel:

Sectorul 1: Arsă – Albeşti, L = 2958.32ml:

                               ○   4cm strat de uzură din beton asfaltic BA16

                               ○   6cm strat de binder din beton asfaltic BAD22.4

                               ○ 15cm fundaţie de piatră spartă șorț 25-63, cu împănare șorț 0-25

                               ○ scarificare sau săpătură locală pentru eliminarea straturilor de fundaţie infestate

Sectorul 2: Albeşti – Coroana, L = 6733.37ml:

                               ○   4cm strat de uzură din beton asfaltic BA16

                               ○   6cm strat de binder din beton asfaltic BAD22.4

                               ○ 10cm strat fundaţie de piatră spartă șorț 25-63

                               ○ 15cm strat fundaţie de piatră spartă șorț 63-80

                               ○ scarificare sau săpătură locală pentru eliminarea straturilor de fundaţie infestate

În profil longitudinal, declivităţile proiectate sunt între 0,2%~2,6%, cu un maxim de 3,9%.

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.