După Teatrul de Stat, controalele CJC au ajuns la farmacia lui Dumitrache şi la medicii din Policlinica 2

0
12868
Ion Dumitrache

Focus Press anunţa, în urmă cu ceva timp, că instituţiile subordonate Consiliului Judeţean Constanţa sunt supuse unor verificări. Unul dintre controale vizează Teatrul de Stat, aici fiind readuse îm discuţie locuinţele de serviciu. Potrivit conducerii teatrului, datele din raportul care se întocmeşte în prezent fac referire la o situaţie veche, când, într-adevăr, au existat neconformităţi la atribuirea locuinţelor. Între timp, acestea au fost corectate, iar în prezent mai multe apartamente sunt goale.

O altă verificare vizează situaţia de la Spitalul Judeţean Constanţa şi Policlinica nr. 2. Se discută, în momentul de faţă, contractele care au valabilitate între 15 şi 25 de ani – spre exemplu, spaţiul concesionat de firma controlată de social-democratul Ion Dumitrache este valabil 49 de ani, din câte se pare cu 1 euro/ matrul pătrat. Este vorba despre farmacia din incinta unităţii medicale. Un alt contract care suscită interes este cel al fostului director tehnic al Spitalului Judeţean, Renato Cristea. Fostul director se ocupă, prin firma sa, de comercializarea de alimente.

Conform surselor noastre, se discută faptul că licitaţiile au fost organizate netransparent, iar sumele pe chirii sunt neactualizate, fiind mult prea mici. Rămâne însă de văzut de variante legale va găsi noua conducere a CJC pentru remedierea problemelor constatate.

În privinţa Policlinicii nr. 2, contractele de concesiune pentru cabinetele medicilor (peste 20) au fost încheiate încă din anul 2006, în general cu valabilitate 15 ani. Ca urmare a controlului, s-a stabilit că unii medici au restanţe la achitarea chiriei aferente spaţiului în care îşi desfăşoară activitatea. Cea mai mare restanţă se ridică la suma de 4.754 lei.

Vom reveni.

A.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.