Ședință extraordinară a Consiliului Local, pentru a nu mai fi obligați constănțenii să întrețină spațiile verzi

1
3062

Consiliul Local Constanța este convocat în ședință extraordinară, vineri, 11 iunie 2021, ora 10.00. Aceasta se va desfăşura prin mijloace electronice, printr-o platformă on-line de videoconferinţă.

Grupul consilierilor locali U.S.R. convoacă Consiliul Local al Municipiului Constanța în ședință extraordinară, vineri, 11 iunie 2021, ora 10.00.

Aceștia au inclus pe ordinea de zi un singur proiect de hotărâre: modificarea Regulamentului pentru îmbunătățirea activității de gospodărire, protecția mediului, întreținerea și înfrumusețarea municipiului Constanța, care a fost adoptat prin Hotărârea Consiliului Local nr. 77/2021, pentru care au votat inclusiv consilierii locali U.S.R.-P.L.U.S.

Noul regulament obligă asociațiile de proprietari să întrețină spațiile verzi din fața blocurilor, constănțenii să facă singuri curat în jurul imobilelor în care locuiesc: pe trotuare, în locurile de parcare și în spațiile verzi din fața blocurilor. Să cosească iarba, să tundă gardul viu, să strângă gunoaiele, să întrețină copacii și arbuștii etc.

Focus Press a sesizat, însă, că această Hotărâre a Consiliului Local Constanța ar putea fi ilegală! Deoarece Legea nr. 24/2007 stipulează obligativitatea Primăriei de a întreține și toaleta spațiile verzi aferente blocurilor.

Primăria a notificat asociațiile de proprietari, dând termene pentru îndeplinirea unor obligații în baza unor prevederi locale și ale unor interpretări, toate acestea în detrimentul constănțenilor. În conformitate cu prevederile legislației naționale în domeniu, asociațiile de proprietari nu pot fi obligate să realizeze, prin efort propriu, activitățile de cosire și toaletare a copacilor de pe un teren proprietate publică.

Introducem, de urgență, spre aprobare modificarea unor prevederi din H.C.L. 77/2021, pentru a le alinia prevederilor legale și a nu mai permite interpretări abuzive care să expună Primăria unor acțiuni în instanță. Dorim îndreptarea unor erori ale acestui Regulament, prin exonerarea asociațiilor de proprietari de la obligații nelegale, în ceea ce privește întreținerea spațiilor verzi și amenajarea de spații pentru europubele sau containere speciale pentru colectare selectivă a deșeurilor municipale. Acestea sunt atribute ale Primăriei pe care nu le poate înstrăina prin notificări abuzive și ilegale“, a declarat viceprimarul U.S.R. Florin Cocargeanu.

Valentin ISPAS

Citește și:

1 COMENTARIU

  1. Nu ar fi mai bine ca primsrul si H.Constantinescu sa-si dea demisia. Pentru ce plătesc taxe la fisv sa curat eu sspatiile verzi??? Domnilor sunteti neaveniti la primarie,nu va pricepeti la nimic numai la a marii yaxele si impozitele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.