Șefa serviciului Economic din ARSVOM, trimisă în judecată de DNA pentru că a divulgat subiectele la un concurs

0
734
Sediul DNA Constanța. FOTO Cătălin SCHIPOR

În dosarul penal instrumentat de DNA în care s-au făcut înregistrări în biroul ministrului de la acea vreme, Cătălin Drulă când s-a intervenit pentru menținerea pe post a directorului ARSVOM, a mai picat o persoană. Este vorba de șefa serviciului Economic, a cărei cauză a fost disjunsă și a fost trimisă în judecată.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au dispus disjungerea dosarului și trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatei Carmen Nina Anghel, la data faptei și în prezent șef serviciu economic în cadrul Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (A.R.S.V.O.M.), în sarcina căreia s-a reținut comiterea infracțiunii de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permitere a accesului unor persoane neautorizate la aceste informații.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:

În cursul lunii ianuarie 2019, inculpata Anghel Carmen-Nina, în calitatea menționată mai sus, ar fi pus la dispoziție unei persoane, fără drept, subiectele întocmite pentru concursul organizat de A.R.S.V.O.M. în vederea ocupării unui post de contabil, precum și rezolvarea acestora.

Aceste demersuri ar fi avut ca urmare obținerea, de către persoana favorizată, a unei note finale care i-a permis să obțină postul respectiv.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanța.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.